Dünya Meme Kanseri Farkındalık Ayı etkinliği kapsamında Üsküdar’dan Bursa’ya destek yolculuğuna çıkan motosiklet tutkunlarını, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen tarafından Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nden uğurladı.
Üsküdar Belediyesi, Ekim ayı boyunca devam eden Dünya Meme Kanseri Farkındalık Etkinlikleri kapsamında Bursa Uludağ Onkoloji Dayanışma Derneği (ONKODAY) ile birlikte motosiklet tutkunlarını sıra dışı bir yolculuğa uğurladı. Meme kanserine farkındalık için düzenlenen etkinliğe Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in yanı sıra Harley Davidson Bosphorus’un Yönetim Kurulu Başkanı Emin Ali Çakırkaya ile birlikte ONKODAY Yönetim Kurulu Başkanı Füsun Önen ve motosiklet tutkunları katıldı.
Meme kanserine dikkat çekmek için bir araya gelen yaklaşık 50 motosiklet tutkunu, kanser tanısı aldıktan sonraki zorlu süreçte hasta ve hasta yakınlarıyla sosyal, ruhsal dayanışmayı sağlamak amacıyla ONKODAY Hasta Konuk Evi’ne doğru bir farkındalık yolculuğuna çıktı. Motosiklet tutkunları Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nin bahçesinde düzenlenen program sonrasında, meme kanseri ile mücadelenin simgesi olan pembe kurdeleleri takarak kanser hakkında toplumsal bilinç düzeyini arttırmak, her yaş ve sosyal gruptan kanser tanısı almış kişilere ve yakınlarına destek olmak amacıyla Bursa’ya doğru uğurlandı.
“Meme kanserine farkındalık oluşturmak için Üsküdar’dan Bursa’ya yolculuk başlatıyoruz”
Meme kanseri farkındalık etkinliğinde açıklamalarda bulunan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Ekim ayı Meme Kanserinde Farkındalık ayı olmasından dolayı gerek kamu kuruluşları, gerek Sivil Toplum Kuruluşları bir takım etkinlikler düzenliyorlar. Biz de bu yıl meme kanserinde toplumun hassasiyetini ve önemini çekmek adına farklı bir etkinlik düzenlemek istedik. ONKODAY ve Harley Davidson sürücüleriyle birlikte Üsküdar’dan Bursa’ya bir yolculuk başlatmak istedik. Şimdi bu programın Üsküdar ayağındayız, az sonra dostlarımız buradan yola çıkacaklar, inşallah yolda tekerlerine taş değmez. Kanser ciddi bir hastalık ama erken teşhis koyulabilirse, hastalığın çaresi var. Meme kanseri erken tanı ile önüne geçilebilecek bir kanser türüdür ve aynı zamanda toplumun her kesimini ilgilendiren bir hastalıktır. Biz arkadaşlarımızla birlikte toplumun hastalık üzerine olan bilincini ve hassasiyetini artırmak amacıyla bu etkinliği düzenledik” dedi.
“Meme kanserine farkındalık oluşturmak için burada toplandık”
Üsküdar’dan Bursa’ya farkındalık oluşturmak için yola çıktıklarını söyleyen Harley Davidon Bosphorus Yönetim Kurulu Başkanı Emin Ali Çakırkaya, “Meme Kanseri hepimiz için ortak bir payda olduğu için, bizim de farkımıza varın diye bütün sene uğraşıyoruz. Hayat kurtarmak için ne kadar ihtiyaç varsa, motorcuların farkında olmasını istiyoruz. Aynı şekilde kanserde farkındalık sonunda hayat kurtarıyor. Özellikle toplumumuzda meme kanseri çok yaygın, bu konuda erken tanı için hassas davranmak ve farkında olmak hayat kurtarıyor. Bu hayat kurtarma misyonu adı altında bugün hep beraber hem Üsküdar Belediyesi hem ONKODAY ile birlikte hep beraber toplandık ve biz çok gurur duyduk” diye konuştu.