Osmangazi Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından belediye personeline ‘Stres Yönetimi ve Öfke Kontrolü Eğitimi’ verildi.
Meclis salonunda yapılan ve belediye personelinin büyük ilgi gösterdiği seminere İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüsnü Murat Günaydın konuşmacı olarak katıldı. Öfke ve stresi yönetmenin en temel yolunun insanın kendisini tanıması olduğunu ifade eden H. Murat Günaydın, “Bizi nelerin öfkelendirdiğini bilmeliyiz. Öfkelendiği zaman nasıl davranması gerektiği her insan için farklılık gösteriyor. En temelinde bu işin altın kuralı kendini tanımaktır. Kendimizi tanırsak öfke ve stresimizi kontrol altına alabiliriz. Ama bir miktar stres ve öfke göstermek lazımdır. Ölçülü stres verimlilik için gerekmektedir. Öfkeliyken kesinlikle hareket etmemeli ve konuşmamaktır. Öfkelendiğiniz zaman kendinizi sakinleştirmek için ortamdan uzaklaştırmak gerekiyor” dedi.
Öfke ve stresi kontrol altına almak için insanların her gün en az 15 dakika kendini rahatlatıcı faaliyetlerle uğraşması gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Murat Günaydın, “Kitap okumak, ibadet etmek, spor yapmak, resim çizmek gibi çeşitli faaliyetler içersinde bizi hangisi rahatlatıyorsa her gün mutlaka en az 15 dakika yapmalıyız. Bazı öfkelerin geçmesi birkaç gün gerekebilir. Öfke kaynağından uzaklaşın ve öfke anında karar vermeyin. Derin nefes alma verme teknikleri ile çok rahat öfkenizi kontrol altına alabilirsiniz. Öfkelendikten sonra 15-20 dakika yürüyüş yapın” diye konuştu.