Eskişehir’de iki öğretmen adayı, esnaf ziyareti gerçekleştiren Bakan Avcı’dan Kamu Seçme ve Yerleştirme Sınavı (KPSS) atamalarının seçimin ardından yapılmasını istedi.
Seçim çalışmaları kapsamında Hamamyolu Caddesinden esnaf ziyaretinde bulunan Bakan Avcı, öncelikle inşaatına devam edilen Süleyman Çakır Kız Lisesi’ni ziyaret etti. Ardından Hamamyolu Caddesi’nde bulunan esnafın sorunlarını dinleyen Bakan Avcı, kendisine gösterilen ilgiden dolayı yürümekte zaman zaman zorluk çekti. Vatandaşlar Bakan Avcı ile fotoğraf çektirmek için adeta sıraya girdi. Avcı ise çocuklarla yakından ilgilendi.
Ziyaretler sırasında Avcı’nın yanına gelen iki öğretmen adayı genç kız, fotoğraf çektirdikten sonra bir istekte bulundu. Avcı’dan seçime kadar atama yapılmamasını isteyen Nagihan Dursun ve Gözde Tekin, “Biz Temmuzda sınava girecek kişileriz. Temmuzdan önce atama olmasını istemiyoruz. Çünkü bizim hakkımız yenilecek. Herkes hakkını alsın. Bunlar seçimlerden sonra yapılsın” diye konuştu.
Bakan Avcı’nın ise, iki öğrenciye bu açıklamalarından sonra atama bekleyenleri hatırlatarak, ‘Siz bir hafta ortalarda görünmeyin’ diye esprili uyarıda bulunması gülüşmeye neden oldu.
Bakan Avcı, esnaf ziyareti sonrasında İstanbul’a döndü.