Kars ve Ağrı etkili olan kar yağışı nedeniyle beyaza büründü.

Kars ve Sarıkamış’ta beklenen kar yağışı akşam saatlerinde başladı.

Sarıçam ormanları ve kristal kar özelliğiyle Türkiye’nin önemli kış turizm merkezlerinden birisi olan Sarıkamış’a yağmaya başlayan kar vatandaşlar tarafından sevinçle karşılandı. Ali Demerci isimli vatandaş, “Beklenen kar Sarıkamış’a yağmaya başladı. Sarıkamış’a ise kar yakışıyor. Kar olmasa bizim hiçbir faaliyetimiz olmaz. Sarıkamış Kayak Merkezi daha çok canlanacak. Sarıkamış’ta kayak sporları yapılıyor” dedi.

Kar yağışı ve soğuk havanın hafta sonuna kadar etkili olması bekleniyor. Kars ve Sarıkamış’ta kar yağışı aralıkla devam ediyor.

AĞRI BEYAZA BÜRÜNDÜ

Ağrı’da etkili olan dondurucu soğuklar akşam saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı. Kısa sürede kent beyaza büründü.

Ağrı’da kar yağışının ardından kar kalınlığı 10 santimetreye kadar ulaştı. Lapa lapa yağan kar nedeniyle çok sayıda aracın camları karla kaplanıp buz tuttu. Vatandaşlar uzun uğraşların ardından araçlarının camlarını kazıyarak ve fırçalarla temizlemeye çalıştı. Yol kenarlarında ve otoparklarda bulunan onlarca araç karla kaplandı. Kar yağışına hazırlıksız yakalanan vatandaşlar ise zor anlar yaşadı. Gizli buzlanmanın da görüldüğü bazı yerlerde araçlar ilerlemekte zorlandı. Zaman zaman etkisini artırarak devam eden kar yağışı yaşamı olumsuz yönde etkiliyor. Öte yandan kar yağışının keyfini çıkaran bazı vatandaşlarda bol bol fotoğraf çekti.

Kar ve buz tutan araçlarını temizleyen vatandaşlar, camları temizlerken oldukça zorlandıklarını söyledi. Son bir haftadır havaların çok soğuk olduğunu dile getiren vatandaşlar, kar yağışı ile birlikte havaların yumuşayacağını belirtti. Karın bereket olduğunu vurgulayan vatandaşlar kar yağışı nedeniyle mutlu olduklarını ifade etti.

(Alper Yıldırım -Abdullah Söylemez /İHA)