Gölcük depremiyle hayatı alt üst olan Ahmet Demir, sokak hayvanlarına şiddet gösterenlere karşı ibretlik yaşam öyküsüyle adeta ders veriyor.
17 Ağustos 1999 gecesi gerçekleşen Gölcük depremi, üzerinden 16 yıl geçmesine rağmen kendisini unutturmuyor. 18 binden fazla insanın yaşamını yitirdiği, yüzbinlerce kişinin de evsiz kaldığı o felaketten 3 gün önce tatil yapmak için Kuşadası’na giden Ahmet Demir (66), ortağının ısrarıyla memleketi Gölcük’e doğru yola çıktı. Depreme Bursa’da yakalanan Demir’in hayatı işte tam burada değişti.
SON PARASIYLA İZMİR’E GELDİ
Depremin ardından telefona sarılan Demir, ailesinden kimseye ulaşamayınca yollara düştü. Bursa’dan yürüyerek Gölcük’e giden Demir, yaşadıklarını anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı. Depremde ailesini, evini ve iş yerini kaybeden Demir, cebinde kalan son parasıyla yeni bir hayat kurmak için İzmir’e geldi. İşler umduğu gibi gitmeyince geçimini mendil satarak sağlayan Demir, kendine yeni arkadaşlar da edindi. “Hürrem”, “Tekir” ve “Pamuk” adını verdiği kedileri onu bir an olsun yalnız bırakmadı.
“BİR DİLİM EKMEĞİN YARISI ONLARIN”
İzmir’in Basmane semtinde bir otele yerleştiğini anlatan Demir, “Otelde günlüğü 14 liradan kalıyorum. Akşama kadar bunu kazandığım zaman mutlu oluyorum. Mendil satarak günde 25-30 lira kazanıyorum, 15-20 lirasını hayvanlara harcıyorum. Bundan da çok mutluyum. Bir dilim ekmeğim varsa bir parçası onların” dedi.
“ONLAR GERÇEKTEN VİCDANSIZ”
Son günlerde sokak hayvanlarına yapılan silahları saldırılara çok üzüldüğünü belirten İzmir’in Ahmet Amcası, “Hayvanları sevmeyenler insanları da sevmez. Onlar gerçekten vicdansız. O hayvana kıyıyorsa insanları hiç gözü görmez. O hayvanlara silah sıkan kişiler topluma da zararlı olur” diye konuştu. Kedileriyle birlikte çok mutlu olduğunu söyleyen Demir, “İzmir’e yerleşmeden önce Kuşadası’nda bekçilik yaptım. Bir köpeğim vardı. Trafik kazasında ölünce dayanamadım orayı terk ettim İzmir’e yerleştim” diye konuştu.
TEK HAYALİ KÜÇÜK BİR EV
66 yaşındaki Ahmet Amca tek hayalinin ise küçücük bir ev olduğunu söyledi. Yeniden bir eve sahip olmak istediğini anlatan Ahmet Demir, “Küçücük bir evim olsun bana yeter. Parada pulda gözüm yok. Kedilerime de evimde özel yer yapacağım” dedi.