15 Mayıs 2015 tarihinden itibaren uygulanmaya başlayan ’Doğum Yardımı’ programı kapsamında Tekirdağ genelinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüklerine 98 başvuru yapıldı.
Tekirdağ Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Yılmaz, yardımın, vatandaşların ilk doğum masraflarını karşılamaları için teşvik amaçlı verildiğini söyledi. 15 Mayıs’tan itibaren Doğum Yardımı desteği almak için Aile ve Sosyal İl Müdürlüklerine 98 başvuru olduğunu belirten Hasan Yılmaz, "15 Mayıs 2015 tarihinden sonra yapılan her canlı doğum için, devletimiz birinci çocuğa 300 TL, ikinci çocuğa 400 TL, üçüncü çocuğa 600 TL şeklinde ödeme yapmakta. 15 Mayıs’tan önce yapılan doğumlar ile ilgili herhangi bir ödeme söz konusu değil. Ancak doğan çocuklar sıraya alınır. 15 Mayıs’tan önce iki çocuğu olan vatandaşımızın 15 Mayıs’tan sonra üçüncü çocuğu olunca üçüncü çocuk üzerinden 600 TL ödeme alabilecek. Vatandaşlarımız bakanlığımıza bağlı Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüze başvurularını yapabilirler. Pazartesi gününden itibaren Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakıfları aracılığı ile de başvuruları alacağız. Vatandaşlarımızın posta yoluyla da müracaatlarını alıyoruz. Bugüne kadar Çorlu Sosyal Hizmetlerimize 50, Süleymanpaşa Sosyal Hizmetler Merkezimize ise 48 başvuru oldu. Vatandaşlar oldukça memnun. Özellikle ilk doğum esnasında yapılacak harcamalar için beşik, bebek arabası gibi alacakları eşyaları almaları için güzel bir teşvik oldu. Geri dönüşlerden oldukça memnunuz" dedi.
Başvuru yapan Metin Kafa ise durumu olmayan aileler için çok iyi bir uygulama olduğunu söyleyerek, "Bugün bir çocuğum oldu. Çok mutluyum. Aile ve Sosyal İl Müdürlüğünden yardım verildiğini duydum. Müracaat edip yardım almak istedim çocuğuma bir şeyler almak için. Durumu olmayanlar için çok yararlı bir uygulama. Bu parayla çocuğuma bir şeyler alarak mutlu olacağım. Bu uygulamada emeği geçen yetkililerden Allah razı olsun" ifadelerini kaydetti.