Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan proje kapsamında engelli vatandaşlar Eskişehirspor-Mersin İdmanyurdu karşılaşmasını protokolden izledi. Karşılaşma öncesinde skor tahmininde bulunan down sendromlu Hakan Ayyıldız Kırmızı Şimşeklerin 5 gol atacağını söylerken, Eskişehirspor ise tam yarım düzine gol buldu.
Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 1 Aralık 2014 yılında uygulanmaya başlanan ‘Sağlıkta Tüm Engelleri Kaldırıyoruz’ projesinden hizmet alan engelliler, TFF. 1. Lig’in 13. hafta karşılaşması olan Eskişehirspor - Mersin İdmanyurdu maçını stattan izledi. Evlerinden alınarak protokol tribününe kadar eşlik edilen engelli vatandaşlar, soğuk havaya aldırmadan 90 dakika boyunca gönülden bağlı oldukları Eskişehirspor’u destekledi. Karşılaşma öncesinde skor tahmininde bulunan Hakan Ayyıldız, Kırmızı Siyahlı takımın 5 gol atacağı tahmininde bulunurken Eskişehirspor ise maçta 6 gol attı. Ayrıca Eskişehirsporlu futbolcular maça ‘Engel olma destek ol’ pankartıyla çıkarken atılan gollerden sonra da engellilere koşarak Dünya Engelliler Günü nedeniyle onlara destek oldular.

“Engelliler olarak tüm sosyal aktivitelerde de buradayız”
Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü Engelli Koordinasyon Birimi ekibinin yardımıyla Eskişehir Yeni Stat’a geldiklerini belirten ortopedik engelli Soner Çoban, “Eskişehir’de yaşayan bir engelliyim. Eskişehirspor maçı için bugün buraya geldik. Ekip, bizleri sadece hastanelerde değil, bu tür sosyal etkinliklerde de canla başla cumartesi, pazar demeden bizi her yere götürüyorlar. Bu hizmette başta hükümetimizin çok büyük katkısı oldu. Eskişehir İl Sağlık Müdürü Ali Mumcu’nun da büyük katkısı var. Bizlere sahip çıktılar. Engelliler olarak sadece sağlık alanında değil tüm sosyal aktivitelerde de buradayız. Engelliler Günü münasebetiyle bu etkinlik düzenlendi. Ben emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Ekip özveriyle, canla başla burada. Mesai saati dışında dahi hiçbir karşılık beklemeden sonuna kadar arkamızdalar. Bu hizmetten çok memnunuz ve bunun diğer illere de yayılması için elimizden geleni yapmak istiyoruz. Biz Eskişehir’de yaşayan engelliler için bu tür hizmetler çok önemli” dedi.

"Engelliler toplum içerisinde birey olduklarını hatırlıyor"
Bu tarz sosyal aktivitelerin engellilere çok iyi geldiğini aktaran Çoban, etkin olmanın engelli bireyleri hayat bağladığını belirtti. Çoban, “Engelliler bu tarz etkinliklerle evine kapanmıyor. Yani bu çalışmalardan dolayı engelliler kendilerini sahaya atıyorlar. Bu topluma atıyorlar. Toplum içerisinde birer birey olduklarını, her şeye rağmen içlerinde yaşama sevinci olduğunu belli ediyorlar. Bu tür hizmetlerin bitmeyeceğini biz biliyoruz” ifadelerini kullandı.