Muş’un Korkut ilçesine bağlı Pınarüstü köyünde yolu olmadığı için araziyi kullanan öğrenciler, çamura bata çıka okula gidiyor.
Korkut ilçesine bağlı Pınarüstü köyündeki ilkokulun çevresindeki araziler, özel mülk olduğu için okula yol yapılamıyor. İlkbahar ve sonbahar mevsiminde araziler çamurlu olduğundan dolayı araziyi yol olarak kullanan öğrenciler, adeta çamur banyosu yaptıktan sonra okula ulaşabiliyor. Yaşları 7 ila 14 arasında değişen öğrenciler, çamurlu ayaklarıyla okulun içerisine girmeyip, çevrede bulunan kirli su birikintilerinde ayakkabılarını temizledikten sonra derse giriyorlar.
Pınarüstü Köyü Muhtarı Kenan Elitaş, çocukların çamurda düşe kalka okula gelip gittiklerini belirterek, bu durumdan dolayı bazı çocukların okula gitmediğini, bazılarının ise aileleri tarafından okula gönderilmediğini kaydetti. Elitaş, defalarca bu konuyu dile getirdiğini belirterek şöyle konuştu: "Hiç kimse bu sıkıntımızın giderilmesi için bize yardımcı olmadı. Gelecekte bu çocuklardan medeniyet bekliyorsak, bizim bunlara medenice bir yaşam sunmamız gerekiyor. Bu çocukların çamurda düşe kalka okula gelmeleri ne kadar medeni bir yaşam tarzıdır? Köy muhtarı olarak bu durumdan utanç duyuyorum. Okulun durumunu anlatmak için Cumhurbaşkanımıza mektup yazdım.”
Okul Aile Birliği Başkanı Aydın Yorga ise, okul yolunun olmadığını belirterek, “Bu kamu düzeninden hiçbir şey anlayamadık. Yani burada bir okul var ama yolu yok. Biz valilik ve kaymakamlıktan bu sorunun çözülmesini istiyoruz” diye konuştu.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise, okulun etrafındaki arazilerin özel mülk olduğunu belirterek, yapılan girişimlerin sonuçsuz kaldığını ve mülk sahiplerinin arazilerini satmak istemediklerini söyledi. Yetkililer, sorunun çözümü için köy ihtiyar heyeti ile görüşmelerinin devam ettiğini vurgulayarak, uzlaşı olması halinde sıkıntının çözüleceğini vurguladı.