Kastamonu’nun Tosya ilçesinde, D-100 karayolu üzerinde bulunan Çorum kavşağında yolun çalışmalar nedeniyle tek şerit olarak trafiğe açılmasına yüksekokul öğrencileri tepki gösterdi.
Tosya’da sürekli trafik kazalarının yaşandığı ve son olarak 2 kişinin ölümüyle sonuçlanan kaza sonrası, Türkiye’nin 3. büyük kavşağının yapımı hızlandı. Kavşak çalışmalarının daha hızlı yapılması için Karayolları, D-100 araç trafiğini tek yönlü olarak kullanıma açtı. Bunun üzerine D-100 karayolunda araç yoğunluğunun artması, özellikle yüksekokula giden öğrencilerin karşıdan karşıya geçişlerinde tehlike yaşanmasına neden oldu. Trafiğin tek yön olarak kapatılmasına tepki gösteren öğrenciler yolu trafiğe kapattı.
Meslek yüksekokulu 2. öğretim öğrencileri, trafikte yaşanan sıkıntıya tepki göstermek için akşam saat 22.00 sıralarında yolu trafiğe kapattılar. D-100’de uzun araç kuyruğu oluşurken, İlçe Emniyet Müdürü, öğrencilerle görüşerek yolun trafiğe açılması konusunda ikna etti. Öğrenciler görüşme sonrasında, gerekli düzenlemelerin yapılacağına inandıklarını belirterek, eyleme son verdi.