Mersin’in Tarsus ilçesinde vahşice öldürülen Özgecan Aslan davasında ikinci duruşma Tarsus Adliyesi 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı.
Saat 09.00’da Tarsus Adliyesi’nde görülen ikinci duruşmaya Ahmet Suphi Altındöken Adana, babası Necmettin Altındöken Gaziantep ve arkadaşı Fatih Gökçe de Osmaniye’deki cezaevinden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın öldürülmesiyle ilgili tutuklu bulunan sanıklardan Ahmet Suphi Altındöken gibi arkadaşı Fatih Gökçe de mevcut iddialara ek olarak "nitelikli cinsel saldırı" suçlamasıyla da yargılanıyor.
Tarsus Adliyesi’nde 12 Haziran’da görülen ilk duruşmada, sanıklardan Ahmet Suphi Altındöken’in savunmasında, diğer sanık Fatih Gökçe’nin cinsel saldırıda bulunduğunu ima eden ifadeler kullanmasının ardından, aile avukatlarının başvurusu üzerine Gökçe’nin de mevcut suçlamaların yanı sıra "cinsel saldırı" iddiasıyla yargılanması için ek iddianame hazırlanmıştı.
Özgecan Aslan’ın babası Mehmet Aslan ve annesi Songül Aslan, ilk duruşmada olduğu gibi ikinci duruşmaya da katılmadı. Çok sayıda sivil toplum örgütü de Tarsus Adliyesi önünde sık sık basın açıklaması yapıyor.