Artvin Belediyesi’nin 2016 yılı içerisindeki vizyon projeleri arasında yer alan ‘Yürüyen Merdiven’ projesi hayata geçirildi.

Coğrafi yapısı gereği şehir merkezindeki caddeler arasındaki yaya ulaşımının dik merdivenlerle sağladığı Artvin’de Kültür Sokağı projesi kapsamında vatandaşların hayatını kolaylaştırmak için Cumhuriyet Caddesini Sabit Osman Avcı Caddesine bağlayan 60 metre uzunluğunda, saatte 6 bin kişi taşıma kapasitesine sahip, yürüyen merdiven hizmete açıldı.



Açılış törenine Artvin Valisi Ömer Doğanay, Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, İl Emniyet Müdürü Ahmet Şengün, belediye ve il genel meclisi üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Artvin Valisi Ömer Doğanay, törende yaptığı konuşmada, “İnsan hayatını kolaylaştıran, insana hizmet eden bu güzel eseri birlikte açacağız. Bu eserin oluşmasında emeği geçen, başta belediye başkanımız ve milletvekilimiz olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Doğanay ve beraberindeki protokol üyeleri yürüyen merdivenin açılış kurdelesini birlikte kesti.