Salihli’de, Şehit Piyade Uzman Onbaşı Özgür Yatakdere’nin cenaze töreninin ardından teröre tepki yürüyüşünde bir araya gelen yüzlerce kişi, HDP İlçe Binası’nı taşladı.
Salihli’nin ana caddelerinde yaklaşık 2 saat yürüyerek terörü protesto eden grup, daha sonra Salihli Belediyesi hizmet binası arkasında toplandı. Terör örgütünü lanetleyen sloganlar atan grup daha sonra Akgül İşhanı’nda bulunan HDP İlçe Teşkilatı’na taş attı.
Kalabalığın artması üzerine olay yerine çok sayıda polis sevk edildi. Tüm uyarılara rağmen dağılmayan gruba TOMA aracı ile müdahale edildi. Olayların devam etmesi üzerine MHP’li Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Emniyet Müdürü Mehmet Taşcı ve MHP’li yöneticiler, kalabalığı sakinleştirmeye çalıştı.
Kalabalığa dağılmaları yönünde uyarılarda bulunan Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, “Ülkücü, yasalara, kanunlara uygun bir şekilde tepkisini verecek, Salihli halkı da sizlere böyle güvenecek. Lütfen dağılın” şeklinde konuştu. Daha sonra kalabalık PKK aleyhine slogan atarak Ülkü Ocakları İlçe Binası önüne kadar yürüdü.