Edirne’de, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ’siyasi ve argo’ içerikli olması gerekçe gösterilerek salon tahsis edilmeyen ’Can’ isimli tiyatro oyunu, sokakta oynandı.
Tiyatrocu ve yönetmen Kemal Kocatürk, Genco Erkal’ın şair Can Yücel’in şiirlerinden derlediği ‘Can’ isimli tiyatro oyununa salon tahsisi için İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvuruda bulunmuştu. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan inceleme ve değerlendirmelerin neticesinde, ‘siyasi ve argo’ içerikli olması gerekçe gösterilerek, Halk Eğitim Merkezi’nin tahsis edilemeyeceği ancak özel salonlara müracaat ederek, gösterim yapabilecekleri belirtilmişti. Genco Erkal’ın şair Can Yücel’in şiirlerinden derlediği ‘Can’ isimli tiyatro oyunu, Edirne Belediyesi’nin katkılarıyla kentin en işlek caddesi olan Saraçlar’da oynandı.
Edirne Belediye Başkanlığı, sosyal medya üzerinden Edirne Gençlik Kültür Evi aracılığıyla, Genco Erkal’ın şair Can Yücel’in şiirlerinden uyarladığı ’Can’ isimli tiyatro oyununun gösterimi için yönetmen ve oyuncu Kemal Kocatürk’ü davet etti. Kocatürk, ’Can’ isimli oyununu, Edirne Belediyesi’nin katkılarıyla kentin en işlek ve trafiğe kapalı caddesi Saraçlar’da sahneledi. Tiyatro oyununu başta Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve eşi olmak üzere yaklaşık bin civarında vatandaş izledi.