Tekirdağ’da demokrasi nöbetlerinde bayrak satan Murat Taşkın, darbe girişiminden bu yana satışının 3 bine ulaştığını ve sattığı her bayrak için gözyaşı döktüğünü söyledi.
Tekirdağ’da geçimini ay yıldızlı Türk bayraklarını satarak sürdüren 52 yaşındaki Murat Taşkın, Fethullahçı Terör Örgütü tarafından yapılan darbe girişiminden bu yana, Tekirdağ Valiliği önünde darbeye tepki gösteren vatandaşlara 3 bin bayrak sattığını ifade etti. ‘Keşke bu darbe olmasaydı da ben tek bir bayrak bile satamasaydım’ diyen Taşkın, her gece eve gittiğinde, darbe girişiminde sattığı her bayrak ve dökülen her şehidin kan damlası için ağladığını belirtti.
“Burada bayrak sattım, evime vardım ağladım”
Konuşmalarının devamında gözyaşlarına hakim olamayıp kendinden geçen Taşkın, “Bu üzücü olaydan dolayı bayrak satışlarımızda çok büyük bir patlama oldu. Ama böyle bir zamanda, keşke bayrak satışları patlamasaydı da, biz bu acıyı yaşamasaydık. 1915’te kurtuluş savaşında, bu ülkeyi ceddimizle nasıl kazanmışsak, 101 yıl sonra 249 şehidimizle dünyaya bir kere daha haykırdık. Biz Osmanlı’nın torunlarıyız. Konu vatansa gerisi teferruattır. Bayrak satışlarımız süper. Ama önce vatan. Bayrak inmez, ezan dinmez, vatan bölünmez. Kahrolsun FETÖ, kahrolsun teröristler, yaşasın vatan. Cumhurbaşkanımızla gurur duyuyorum. Bir asır daha böyle bir lider bir daha gelmez. Darbe girişimi gününden bu yana 3 bin tane bayrak sattım. Ama, burada bayrak sattım evime vardım ağladım. Bayrak satarak rızkını kazana biri değil de, şuradaki kardeşlerim gibi, orada en önde olmak isterdim. O görüntüleri izlediğimde gözlerim kan doldu” diye konuştu.