Amanos Dağları’nda şehit olan Uzman Çavuş Ufku Demirel, Tokat’ın Turhal ilçesinde binlerce kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı.
25 yaşında şehit olan Uzman Çavuş Ufku Demirel’in cenazesi helallik alınmak üzere Ray Mahallesi’ndeki baba ocağına getirildi. Burada Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Tokat Valisi Cevdet Can ile birlikte şehit ailesine başsağlığı diledi. Şehidin cenazesi baba ocağına getirildiğinde ağıtlar yükseldi. Şehidin babası Cemal, annesi Leyla ve abisi Ufuk Demirel gözyaşı döktü. Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılan şehit yakınlarının feryatları yürekleri dağladı. Şehidin cenazesi daha sonra Cumhuriyet Meydanı’ndan tören alanına getirildi.
CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU, ŞEHİDİN CENAZESİNE KATILDI
Tokat mitingini iptal eden CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, uçakla Tokat Havalimanı’na geldi. Partililer tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu, cenazenin yapıldığı tören alanına geçti. CHP Lider Kılıçdaroğlu, eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile cenaze törenine katıldı. Alevi Dedesi Ali Gürel’in ardından İl Müftüsü Ahmet Erdem tarafından cenaze namazı kıldırıldı. Şehidin cenazesi okunan duaların ardından son yolcuğuna uğurlandı. Askeri tören mangası eşliğine şehidin cenazesi tören mangası tarafından omuzlarda taşındı. Şehidin cenazesi Ayranpınar köyünde dedesinin mezarının yanına defnedildi.
Şehit cenazesini son yolculuğuna uğurlayan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. CHP Lideri Kılıçdaroğlu, acılı bir günde olduklarını ifade ederek, “Bugün Tokat’ta mitingimiz vardı. Şehidimiz nedeni ile mitingimizi iptal ettik. Bu bizim vicdani borcumuz. Allah başka acılar vermesin bu millete. Anne, baba perişan, bu tür acılara artık milletimiz tahammül edemiyor. Biran önce barış ve huzurun bu memlekete gelmesi lazım. Buradan bütün vatandaşlarıma seslenmek isterim. Emin olun gelen her şehit cenazesinin arkasından içimizden alevler fışkırıyor. O acıları bizlerde paylaşıyoruz ama ateş düştüğü yeri yakıyor. Umarım başka acılar olmaz. Bu ülkeye barış ve huzur gelir. Beraberlik kardeşlik içinde yaşarız. Türkiye büyük bir ülke, güçlü bir ülke, kendi sorunlarını aşabilecek kapasiteye sahip bir ülke bütün vatandaşların başı sağ oğlun. Şehidimiz nur içinde yatsın, Allah rahmet eylesin. Ailesine yakınlarına Türk milletine başsağlığı diliyorum” dedi.
Kılıçdaroğlu, açıklamalarının ardından miting için Amasya’ya hareket etti.