Iğdır’da Dilucu Sınır Kapısı’nda görevli polis memurlarını taşıyan servis minibüsü ile koruma görevi yapan otomobilin geçişi sırasında önceden döşenen bombanın patlatılması sonucu şehit düşen Yalçın Palıt’ın baba ocağına ateş düştü. Yaylada bulunan şehidin babası ve üvey annesi acı haber nedeniyle hastaneye kaldırılırken, akrabaları evinin önünde gözyaşı döktü.
Şehidin Seyhan ilçesi Huzurevleri Mahallesi 77019 Sokak’ta bulunan baba ocağına gelen polis memurları, Palıt’ın babası Necati ve üvey annesi Raziye Palıt’ın yaylada bulunması nedeniyle acı haberi yakınlarına verdi. Palıt’ın yakınlarının telefonla verdiği acı haberin ardından baba Necati ve üvey annesi Raziye Palıt’ın sinir krizi geçirdiği öğrenildi. Aladağ ilçesinin Dölekli Yaylası’nda bulunan Necati ve Raziye Palıt çiftinin Aladağ Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığı öğrenildi.
“KUZENİME ÖLÜRKEN BİR YUDUM SU VERDİLER Mİ”
Şehidin baba ocağına komşular tarafından Türk bayrakları asıldı. Burada şehidin kuzeni Burcu Aktaş’ın feryadı ise yürekleri dağladı. Aktaş, kendisini sakinleştirmesi için su içirmeye çalışanlara “Kuzenim öldüğünde ona bir yudum su verdiler mi” diye feryat ederek gözyaşı döktü. Şehidin diğer akrabaları da olay yerine gelerek fenalık geçirdi. Fenalık geçirenlere sağlık ekipleri müdahale etti.
Şehit polis memuru Yalçın Palıt’ın annesini küçük yaşta kaybettiği, biri öz diğeri üvey annesinden olmak üzere iki kardeşinin bulunduğu öğrenildi.
Şehidin kuzeni Mehmet Yıldız, “Çok saygılıydı. Mahallenin en beyefendi çocuğuydu. Küçük yaşta annesini kaybetti. Ağrı Doğubayazıt’ta sınırda görev yapıyordu. Ben kendisine ‘evli değilken ikinci doğu görevini yap’ dedim. İkinci doğu görevi için bir hafta 10 gün önce Iğdır’a gitti. Tayin arasında Kayseri’den ev için inşaattan eve girdi. Babası inşaat işçisiydi. Emekli oldu” dedi.