Hakkari Dağlıca’da şehit olan Manavgatlı Uğur Yıldız’ın cenaze töreni, ailesinin isteği üzerine yarına ertelendi. Şehidin amcası Mustafa Yıldız, “Uğur işsiz kaldığı için sözleşmeli er olmak istedi. Dönünce düğününü yapacaktım ancak nasip olmadı” dedi.
Hakkari’nin Dağlıca bölgesinde terör örgütü PKK’nın mayınlı saldırısında şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Uğur Yıldız’ın Antalya’nın Manavgat ilçesindeki baba ocağına ateş düştü. 14 yaşındaki oğlunu da 2007 yılında kalp rahatsızlığı nedeniyle kaybeden şehit babası Sadık Yıldız, ikinci evlat acısını yaşadı. Şehit Uğur Yıldız’ın acı haberi ailesi, yakınları ve Manavgatlıları derin üzüntüye boğdu. Şehidin Hastane Caddesi üzerindeki amcası Mustafa Yıldız’a ait evin dış cephesi bayraklarla kaplanırken, bahçeye de taziye çadırı kuruldu. Şehidin cenazesini bekleyen aile yakınları, Van’da yapılan askeri törenin ardından şehidin naaşının yola geç çıktığını ve akşam saatlerinde ancak Antalya’da olabileceğini öğrendi. Manavgat Kaymakamı Nazmi Günlü, Antalya İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen cenazenin geleceği saati taziye çadırında amca Mustafa Yıldız ile paylaştı. Cenazenin gecikmeli geleceğini öğrenince geç saatlerde defnedilmesini istemeyen amca Yıldız’ın isteği üzerine cenaze töreninin yarın sabah 10.00’da yapılmasına karar verildi.
Manavgat Kaymakamı Nazmi Günlü, “Hava Meydan Komutanlığı’ndan aldığımız saatleri aile ile paylaştık ve onların da isteği üzerine töreni yarın saat 10.00’da gerçekleştireceğiz” dedi.
İŞSİZ KALDIĞI İÇİN SÖZLEŞMELİ ASKER OLDU
Şehidin amcası Mustafa Yıldız, şehidin planlarının olduğunu belirterek, bir süre işsiz kaldığı için sözleşmeli er olarak askere gitmeye karar verdiğini söyledi. Şehidin kendine göre planlarının olduğunu ve izne geldiğinde düğününün yapılacağını belirten amca Yıldız, “Geldiğinde evlendirecektim, niyetim öyleydi. Yüzüklerini bile almıştım, kendim beğenip almıştım. Nasip olmadı ama. İşsiz kaldığı için sözleşmeli olarak askerliğe başlamıştı. Parası olan gider mi? Son ana kadar ümidimizi korumuştuk belki şehit olmamıştır diye. Gece 2’de aldım ben şehit haberini” diye konuştu.