Hakkari’de, terör örgütü PKK’nın düzenlediği hain saldırıda şehit düşen Piyade Er Şahin Şimşek’in Ankara’da bulunan baba ocağına ateş düştü.
Hakkari’nin Dağlıca bölgesinde düzenlenen hain saldırıda şehit olan Piyade Er Şahin Şimşek (20)’in Ankara’da bulunan baba ocağına ateş düştü. Polatlı ilçesinde bulunan baba evine gelen yetkililer, şehit polisin ailesine acı haberi verdi. Şehit haberi ile birlikte aile gözyaşlarına boğuldu. Şehit haberini alan anne Meryem Şimşek güçlükle ayakta durdu. Şehit Şimşek’in babasının şehir dışında olduğu ve eve geldiğinde oğlunun şehit olduğu haberini aldığı öğrenildi. Baba Hızır Şimşek dik durmaya çalışırken, Şahin Şimşek’in evinde ağıtlar yükseldi.
Anne Şimşek, 3 gündür haber alamadıklarını belirterek "İzine gelecekti, arkadaşlarının şehit olduğunu görünce gelmek istemedi. Kaderi buymuş. Cenabı Allah’ın takdiri” dedi.
Şehit Piyade Er Şahin Şimşek evin en küçük oğluydu. Bir abisi bir de ablası olduğu öğrenildi. Acı haberle şehit evinde bazı yakınları fenalık geçirdi. Sinir krizi geçiren bir kişi 112 ambulansında tedavi edildi. Şehit evine Türk bayrağı asıldı.
HASTA OLDUĞU İÇİN GÖREVE GÖTÜRÜLMEDİ
Dağlıca operasyonu öncesi Piyade Er Şahin Şimşek, hasta olduğu için komutanı tarafından emredilerek, 16 askerin şehit olduğu operasyona çok gitmek istemesine rağmen götürülmemişti. Şimşek’in sosyal paylaşım sitesinden yaptığı o paylaşımı milyonlar paylaşmış ve Türkiye’de büyük yankı uyandırmıştı.