Gaziantep Dernekleri Federasyonu üyeleri, Galatasaray Lisesi önünde şehitler için önce barış güvercini uçurdu, ardından da vatandaşlara baklava dağıttı.
Gaziantep Tanıtım Günleri’nin duyurusunu yapmak için Galatasaray Lisesi önüne gelen Gaziantep Dernekleri Federasyonu üyeleri, son günlerde artan terör olaylarında hayatını kaybeden güvenlik güçleri için önce barış güvercinleri uçurdu. Ardından İstiklal Caddesi’nde yürüyen vatandaşlara baklava ikram edildi. Vatandaşların baklava almak için adeta birbirleriyle yarıştıkları görüldü.
Gaziantep Dernekleri Federasyonu Başkanı Mehmet Güçtekin, “Bugün burada Gaziantep Dernekleri Federasyonu olarak uzun zamandır emek verdiğimiz, organizasyonunu en güzel şekilde planlamaya çabaladığımız Gaziantep Tanıtım Günleri’nin duyurusunu sizlerle paylaşmak için toplandık. Ama Dağlıca ve Iğdır’daki elim saldırı sevincimizi, heyecanımızı kursağımızda bıraktı. Sizlere Gaziantep’in en güzel lezzetlerini, en tatlı müziklerini, folklorunu en renkli biçimde sunmak isterdik. Ama maalesef acımız taze ve derin. Milletimizin her ferdi gibi biz de terörü lanetliyoruz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyoruz” dedi.
Tanıtım günlerinin yarın başlayacağını belirten Güçtekin, “Gaziantep Valiliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde Gaziantepli kurumlar, kuruluşlar, esnaflar ve vakıfların katılımıyla gerçekleştireceğiz. Yarın başlayacak olan etkinliklerimizin resmi açılışı Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in katılımıyla 10 Eylül Perşembe Günü saat 16.00’da gerçekleşecektir. Gazianteplileri ve Gaziantep’e ilgi duyan tüm halkımızı 9-13 Eylül tarihleri arasında Maltepe Sahili Miting Alanı’na bekleriz” ifadelerini kullandı.
Yapılan açıklamanın ardından grup üyeleri barış güvercinlerini uçurarak, baklava ikramında bulundu.