Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde terör olaylarını protesto gösterisinde bir genç şehitlerin acısına dayanamayıp baygınlık geçirdi. Kendisine getirilen genç “Yeter, her gün şehit veriyoruz. Yeter artık, beni askere alsınlar” dedi.
Kdz. Ereğli ilçesinde bazı siyasi partiler ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri artan terör olaylarını protesto etmek amacıyla Atatürk Anıtı önünde toplandı. Dev Türk bayrağı açan grup “Şehitler ölmez, vatan bölünmez”, “Kahrolsun PKK”, “Ereğli uyuma, şehidine sahip çık”, “Vatan sana canım feda” şeklinde sloganlar atarak İstiklal Marşı’nı okudu.
Eylem sırasında Kdz. Ereğli Belediyesi Zabıta Memurluğu çalışanlarından Burhan Önder, “Yeter, biz bu vatanı nelerle aldık? Ben uyuyamıyorum. Dayanamıyorum” diyerek baygınlık geçirdi. Çevredeki vatandaşların müdahale ettiği Burhan Önder bir süre sonra kendisine getirildi. Gözü yaşlı genç kendisini sakinleştirmeye çalışan doktora “Hocam ben hasta değilim. Ben askere gitmek istiyorum. Aşçı, temizlikçi, çaycı olayım, beni askere alsınlar. Başka hiçbir şey istemiyorum” diye konuştu.
Önder çevredeki vatandaşlar tarafından sakinleştirildi. Yapılan protesto eylemi olaysız bir şekilde sona erdi.