SELÇUKLU Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, bir araya geldiği gençlere Arapça öğrenmeleri için tavsiyede bulunup, ''Günümüz dünyası güçlünün sesinin çok çıktığı, özellikle Müslüman kanının aktığı, Müslümanların zulüm gördüğü bir süreci yaşıyor.'' dedi.
Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, belediyenin gençlerin gelişmesi için düzenlediği Selçuklu Değerler Eğitimi Programı (SEDEP) kapsamındaki sohbet toplantısını katıldı.  SEDEP'in 6 yıldır devam ettiğini hatırlatan Başkan Uğur İbrahim Altay,
''Amacımız sizin gibi derslerinde başarılı olan ama aynı zamanda milletini, bayrağını, devletini seven nesiller yetiştirebilmek. Bu noktada SEDEP ile 6 yılda güzel mesafeler kat ettik.'' dedi.
Müslümanların zulme uğradığını ifade eden Altay, şunları söyledi:
''Günümüz dünyası güçlünün sesinin çok çıktığı özellikle Müslüman kanının aktığı, Müslümanların zulüm gördüğü bir süreci yaşıyor. Hemen yanı başımızda Suriye’de Irak’ta yaşananları görüyorsunuz. Yine Kudüs’te Filistinlilere yapılan zulüm ortada.  Bunları şunun için ifade ediyorum ki bu coğrafyada ayakta kalmak hiçbir dönemde kolay olmadı. Vatanın birliğini sağlarken ne de şimdi rehavete kapılma şansımız yok. Mehmetçiğimiz aynı mücadeleyi şu an Afrin’de kanıyla canıyla cihat ederek veriyor. O sebeple her daim diri olmalıyız, beraber olmak ve çalışmak gayret etmek zorundayız. Tüm bunları yaparken de önceliğimiz iyi bir insan olmak olmalı. SEDEP’in önemi burada bir kez daha ortaya çıkıyor." 
Gençlere kendilerini yetişmeleri konusunda tavsiyede bulunan Altay, İngilizcenin yanı sıra Arapça öğrenmeleri gerektiğini de belirtti.  Altay, ''Ümmetle aramızda ortak bir dil olmalı. Bu sebeple buna vakit ayırmalısınız. Bununla birlikte yetişmiş insan kaynağına da ihtiyacımız var. Memleketimizin geleceği adına iyi yetişmeniz, iyi çalışmanız gerekiyor. Çünkü dünya çok hızla değişiyor ve bu dünya şartlarında güçlü olmak için güçlü bir ekonomiye sahip olmamız gerekiyor. ''dedi.