Şanlıurfa’da sıcak hava, Büyükşehir Belediyesi’nin kent merkezi ve ilçelerde yaptırdığı ücretsiz havuzlara ilgiyi arttırdı.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından, kentteki su kanallarında yaşanan boğulmaların önüne geçilebilmek amacıyla, kent merkezine ve ilçelere 25 adet olimpik ve yarı olimpik yüzme havuzu yaptırılmıştı. Yaz sezonuyla kapılarını ziyaretçilere açan havuzlar, hava sıcaklığının yükseldiği bugünlerde ilgi görmeye başladı. Şanlıurfa ve ilçelerindeki 25 adet havuzun, günde 8 bin kişiye ücretsiz hizmet vermesi hedefliyor. Ayrıca, belediye tarafından kent merkezinde 4 mahalleye ve 6 ilçeye, 5x10 ve 6x12 ebadında, olimpik havuzların sahip olduğu donanımların yer aldığı seyyar havuzlar de kuruldu.
Paşabağı Mahallesi’ndeki Kapalı Yümze Havuzu sadece kadınlara hizmet verirken, Beykapısı, Süleymaniye, Yenice mahalleri ile Cumhuriyet Parkı ve Osmanlı mesire alanındaki havuzlar ise erkeklere hizmet veriyor. İlçelerde Akçakale, Ceylanpınar, Suruç, Birecik, Viranşehir, Hilvan, Siverek ve Bozova Çatak yüzme havuzu ile Halfeti’de ise yüzer havuz hizmet veriyor. Öte yandan, İbn-i Sina Mahallesi, TOKİ Akabe, Aziz Parmaksız İlkokulu, Hayatı Harrani mahallerinde ve 6 ilçede seyyar havuzlar ilgi görüyor.
Rutin olarak hijyen ve temizlik çalışmalarının yapıldığı havuzlarda Büyükşehir Belediyesi ve Sağlık İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından da gerekli kontroller sağlanıyor.
Kültür Sosyal İşler Dairesi Gençlik ve Spor Şube Müdürü Ömer Faruk Sezer, süs havuzlarında yaralanma, su kanalı ve göletlerde boğulmalarının önüne geçmek için Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin örnek bir çalışma yaptığını ifade etti. Sezer, “Çocuklarımız artık su kanallarında ve havuzlarında değil, Büyükşehir Belediyemizin havuzlarında serinleyip eğlenerek yaz tatillerini geçirecekler. Velilerimizin çocuklarıyla birlikte havuzlarımızda güzel zaman geçirmesi için davette bulunuyorum” dedi.