Bulgaristan’da otlarken sınırı geçerek Edirne’ye gelen 4 ineğe Avrupa Birliği (AB) sahip çıkmadı. Edirne’nin Yolüstü Köyü’nde 4 gündür köylüler tarafından beslenen 4 ineğin 3’ünün imha edildiği birinin ise kaçarak ortalıktan kaybolduğu öğrenildi.
Edinilen bilgiye göre geçtiğimiz günlerde otlarken Bulgar-Türk sınırını geçen 4 inek, Edirne’nin Yolüstü Köyü’ne geldi. Sınırı geçen inekleri fark eden jandarma ekipleri, hayvanları Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’ne teslim etti.
3’ü imha edildi 1’i kayıp
Bulgaristan’ın Edirne Başkonsolosluğuna üst yazı ile konuyu aktaran ve söz konusu ineklerin Bulgaristan tarafından geri alınması talebinde bulunan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne, konsolosluğun cevabı olumsuz olduğu bildirildi. Bulgaristan Konsolosluğunun, Avrupa Birliği (AB) yasaları gereği inekleri geri kabul edemeyecekleri cevabını verdiği öğrenildi. Köyde bir ahırda köylüler tarafından beslenen ineklerin 3’ü imha edilirken, birinin ise kaçarak ortadan kaybolduğu belirtildi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, "Hayvan hastalıkları ile mücadele ve hayvan hareketleri kontrolü genelgesine istinaden yedi emine alınarak, imhası gerçekleştirilmiştir" denildi.