Şırnak’ın İdil ilçesine bağlı Kozluca köyünde uğradıkları silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden HÜDA-PAR üyeleri toprağa verildi.
İdil’e bağlı Kozluca köyünde dün yapılan silahlı saldırıda öldürülen Mehmet Şerif Şimşek ve Abdulcelil Talayhan’ın cenazeleri yakınları ve sevenlerinin yoğun katılımıyla köylerinde defnedildi. Mardin Devlet Hastanesi’nde otopsileri yapıldıktan sonra sabah saatlerinde Kozluca’ya getirilen Mehmet Şerif Şimşek ve Abdulcelil Talayhan’ın cenazeleri; HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı M. Bahattin Temel, partinin Şanlıurfa, Mardin, Şırnak il başkanları, yakınları ve sevenlerinin yoğun katılımıyla toprağa verildi.
Defin yapıldıktan sonra bir konuşma yapan molla Beşir Şimşek, Mehmet Şerif Şimşek ve Abdulcelil Talayhan’ın Rablerine verdikleri sözlerine sadık kaldıklarını ve tertemiz canlarını Allah’a feda ettiklerini söyledi.
Mehmet Şerif ve Abdulcelil’in şahadetinin kendilerine ve ümmete mübarek olmasını dileyen Şimşek, "Diyarbakır, Karlıova ve Cizre’den sonra Kozluca şehitleri de aziz İslam davasına sadık kalmışlardır. Bizler de buradan onlara söz veriyor ve diyoruz ki, davanıza sahip çıkacak ve sizin bıraktığınız yerden devam edeceğiz. Bizler hiçbir zaman bu milleti zalimlerin ellerine bırakmayacağız. Bunu herkes böyle bilsin" dedi.
"BAŞLARIMIZI EĞECEĞİMİZİ ZANNEDENLER BÜYÜK BİR YANILGI İÇERİSİNDEDİRLER"
Baraj altında kalacağını anlayan HDP’nin sağa sola saldırmaya başladığını savunan Şimşek, "Lut kavmi gibi sapkın bir yola girenler, şefkat ve merhameti kötülüğe, kin ve nefreti ise iyiliğe yöneltmişlerdir. Bugün kardeşlerimizi şehit ederek başlarımızı eğeceğimizi zannedenler büyük bir yanılgı içerisindedirler. Ey PKK/HDP, kardeşlerimizin şehadetiyle halkımızı uyandırdınız, azmimizi ve gayretimizi artırdınız" diye konuştu.
"BU SALDIRI ANİDEN GELİŞMEMİŞ BİLİNÇLİ OLARAK YAPILMIŞTIR"
Yapılan saldırının planlı olduğunu ileri süren Şimşek, "Saldırı hedef gözetilerek yapılmıştır. Şehitler daha önce de PKK tarafından tehdit edilmişti. Şehit Mehmet Şerif’in iş yerine saldırı yapılmış ve dükkanı ateşe verilmişti. Bu saldırı aniden gelişmemiş bilinçli olarak yapılmıştır. PKK/HDP bizlere kin kusuyor. Çünkü biz onların kendilerine en büyük düşman gördükleri İslam’ı yaşıyor ve yaşatıyoruz. Bunların saldırganlıkları, kin ve nefreti İslam’adır. Bunun nedeni de İslam’ın topluma hakim olması durumunda kirli yüzlerinin ortaya çıkacağındandır" şeklinde konuştu.
"KARDEŞLERİMİZ PARÇALANIRKEN NEREDEYDİNİZ"
Yaşanan saldırılarda hükümetin de suçlu olduğunu öne süren Şimşek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Hükümet 6-8 Ekim olaylarında kardeşlerimizi onların zulümleriyle baş başa bıraktı. Yasin ve arkadaşlarının katillerinin çoğu hala serbestçe dolaşıyor. Kardeşlerimiz parçalanırken neredeydiniz. Neden bize karşı yapılan zulümlere kör ve sağır kalıyorsunuz. 6-8 Ekim olaylarında, bir hafta sonra yayın yapan ulusal medya kuruluşları dün de Kozluca yaşanan saldırı ve katliamı; ‘HÜDA PAR VE HDP üyelerinin arasında çıkan çatışmada 2 kişi öldü’ diyerek haber yaptılar. Çatışma yok, saldırı var ve 2 kardeşimiz bu saldırı sonucu şehit edilmiştir. Şayet bir çatışma varsa neden karşı taraftan kimseye bir şey olmadı. Kimi ulusal basın kuruluşları PKK’yı ve HDP’yi muhafaza eder bir yayın yapıyorlar."
Şimşek, konuşmasını yaptığı duayla sonlandırdıktan sonra, mezarlıkta toplanan halk, köy meydanında kurulan taziye çadırına giderek hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileyip dua etti.