Sivas’ta 1993 yılında Madımak Oteli’nin ateşe verilmesi sonucu ölen 35 kişi için kortej yürüyüşü düzenlendi.
2 Temmuz 1993’de Pir Sultan Abdal Şenlikleri sırasında Madımak Oteli’nde bulunan 33 şair, yazar, ozan ve 2 otel görevlisi ile birlikte 35 kişi için kortej yürüyüşü düzenlendi. Seyrantepe Mahallesi’nde toplanan yaklaşık 10 bin kişi yürüyüş öncesi emniyet ekipleri tarafından arama noktalarında arandı. Ekipler yürüyüş güzergahında geniş güvenlik önlemleri alırken, bazı vatandaşlar üstlerini aratmayarak tepki gösterdi. Pankartlarda bulunan sopalarda polis tarafından çıkarılarak kortej yürüyüşüne alınmadı.
Seyrantepe Mahallesi’nden başlayan yürüyüş, Mevlana Caddesi’ni takip ederek, Cumhuriyet Meydanı ve Atatürk Caddesi üzerinden şuanda Sivas İl Özel İdaresi tarafından Bilim ve Kültür Merkezi olarak hizmet veren eski Madımak Oteli önüne kadar devam etti. Yürüyüşe otelde hayatını kaybedenlerin yakınları, Cumhuriyet Halk Partisi ve Halkların Demokratik Partisi’nden çok sayıda milletvekili ile vatandaşlar katıldı.
Kortej yürüyüşünde olayda hayatın kaybedenlerin yakınları, ailelerinin fotoğraflarını taşıdı. Çeşitli dövizlerin taşındığı yürüyüşte sloganlar atıldı.