Çanakkale’nin Biga ilçesinde, Sivil Toplum Kuruluşları yaşanan terör olaylarına tepki gösterdi.
Biga Emekli Astsubaylar Derneğinden Akif Kireç, Atatürkçü Düşünce Derneğinden Mehmet Poyraz, Esnaf Odasından Mehmet Eker, Gaziler Derneğinden Ahmet Gergöz, Pomak Derneğinden İrfan Çınar ve Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Alptekin Tasar, terör olaylarına karşı ortak bir basın açıklaması yaptı. Terörle mücadele konusunun iyi yönetilmediği savunulan açıklamada, “Büyük buhranların yaşandığı, her türlü ihanetin sahne aldığı ve vatan topraklarımızın en azından bir kısmının adeta bir sabun gibi elimizden kaymak üzere olduğu çetin ve sıra dışı günler yaşıyoruz. Öyle ki; İçerideki hainlerin, kandırılmışların, işbirlikçilerin ve dışarıdaki ezeli Türk düşmanlarının azgınca, fütursuzca ve alçakça faaliyetleri sonucu: Şanlı bayrağımızı korkusuzca dalgalandıramaz, devlet hâkimiyetini her yurt köşesinde sağlayamaz, hatta ve hatta şehitlerimize dahi içimizden geldiği gibi ağlayamaz hale geldik. Malum şehir, ilçe ve kasabalarda ay yıldızlı al bayrağımızdan çok PKK paçavraları boy göstermekte, yollara hendekler kazılmakta, vatan evlatlarına her gün kalleşçe tuzaklar kurulmaktadır. Özerklik ilanlarıyla da apaçık isyan bayrakları açılmış durumdadır. Şimdiye kadar yönetme erkini elinde tutan, siyasi iradeler tarafından maalesef ki, iyi yönetilemeyen Terörle mücadele sürecinin, mücadeleden çıkarılıp önce müzakereye ve ardından da mütarekeye döndürülmesi safhasında palazlanan, insan silah ve teçhizat yönünden güçlenerek çok ileri noktalara gelen kalleş terör örgütünün alçakça saldırıları sonucunda, asker ve polisimiz başta olmak üzere oluk oluk Türk kanı akar hale gelmiştir” denildi.
Tarihteki milletler içinde, 1000 yılı aşan süresiyle, Anadolu’yu en uzun süre vatan yapabilen tek milletin Türk milleti olduğu da hatırlatılan açıklamada, “Bilinmelidir ki Türk milleti, bölgesinde bir savaşa girmiş, yenilmiş veya teslim olmuş değildir. Her türlü olumsuzluğa rağmen son taşına kadar vatanının bekçisidir. Kadim tarihimizde olduğu gibi kanlarımız nehirler gibi aksa da, kemiklerimiz dağlar gibi yığılsa da, tüten son Türk ocağı sönmeden titreyip kendimize döneceğiz, milletimizi son ferdine kadar vatanımızı ise son çakıl taşına kadar ne pahasına olursa olsun savunacağız. Nice devletlerin önünde boyun eğdiği büyük Türk milletinin karşısında PKK gibi sırtlanlar sürüsünün başarı sağlaması asla mümkün değildir. Onun için hiç kimse Türk milletine savaş kaybetmiş ve ödün vermesi gereken bir millet muamelesi yapamaz. Vatan ve milletimiz için seve seve canlarını veren aziz şehitlerimize ve onların değerli emanetleri ile mukaddes hatıralarına, kahraman gazilerimize, şanlı ordumuza, fedakâr korucularımıza ve kahraman polislerimize sonuna kadar sahip çıkıyoruz. İşte millet konuşuyor; Hepimiz korucuyuz, hepimiz polisiz, hepimiz Mehmetçiğiz, hepimiz Yarbay Mehmet’iz ve hepimiz Mustafa Kemal’in askerleriyiz. Her şey bitti denildiği anda yeniden başlayanlarız.
Bu terör belasına verdiğimiz şehit sayısı; Dumlupınar’daki Büyük Taarruzda verdiğimiz şehit sayısından fazladır, bütün Kurtuluş Savaşı boyunca verdiğimiz şehitlerin sayısının yarısını çoktan geçmiştir. Bu vesile ile yönetimi elinde bulunduranlara buradan sesleniyoruz; Güvenlik güçlerimizin önünü açın, Irak ise Irak, Kandil ise Kandil, her ne yapılması lazımsa yapılmalı eli kanlı teröristlerin hepsinin defteri dürülmeli, destek verenler ülkeden sürülmeli, şehit ve gazilerimize, korucularımıza, ordumuza ve polisimize sahip çıkılmalıdır” ifadelerine yer verildi.