Çorum’un Sungurlu ilçesinde etkili olan dolu ve şiddetli yağmur nedeniyle ekili araziler zarar görürken, Çankırı yolu Bozdepe köyü mevkii sel nedeniyle ulaşıma kapandı.
İlçede bir süredir aralıklarla devam eden sağanak yağış ve dolu, son olarak yüksek köylerde de etkili oldu. Aralıklarla devam eden dolu yağışı özellikle ekili arazilere zarar verdi. Sungurlu-Çankırı karayolu Bozdepe köyü mevkii sel nedeniyle ulaşıma kapandı.
Geçen sene kuraklık nedeniyle ekinleri borç ile ödediklerini söyleyen Bozdepe Köyü Muhtarı Şaban Şağban, "Bu sene de ekinimizi dolu vurdu. Devlet bu sene bize yardım etmezse tamamen bittik" dedi.
Çiftçi İshak Yelmenoğlu ise, "İlçe Tarım Müdürümüzü ve mülki amirlerimizi köye davet ettik. Geçen sene kuraklık ve dolu zaiyatı nedeniyle borçla ekilmişti. Allah yardım etsin bu vatandaşa" diye konuştu.
Bu arada Sungurlu Belediyesi ekipleri beklenmedik olaylara karşı alarmda bekletilirken, belediye anonsları ile de halk taşkınlara karşı uyarılıyor. Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, fındık büyüklüğünde aralıklarla yağan dolu ve sağanak yağışların devam etmesi nedeniyle olumsuzluklara karşı belediye ekiplerinin hazır bulunduğunu söyledi.