Son dönemlerde Türkiye’de yaşanan terör olaylarını tepki göstermek için toplanan taksi şoförleri, konvoy oluşturarak yaşananları protesto etti. Konvoy halinde ilerleyen taksiciler Boğaz Köprüsü üzerinde durarak bayrak açıp slogan attı.
Türkiye’de yaşanan terör olayları nedeniyle Birleşik Taksi Şoförleri Derneği’ne üye çok sayıda taksici, terör saldırılarını protesto etti. Araçlarını Türk bayrakları ile donatan taksiciler, Beyoğlu’nda toplandı. Konvoy eşliğinde kornalar çalarak Bomonti Tüneli’nden Beşiktaş Meydanı’na ilerleyen taksiciler, Boğaz Köprüsü’ne geldiklerinde kontak kapattı. Araçlarından inen taksiciler, köprü üzerinde “Şehitler ölmez Vatan bölünmez” sloganları eşliğinde Türk bayrağı açtı. Bu sırada köprü koruma polisleri olay yerine geldi. Polislerle yapılan kısa görüşmenin ardından taksiciler araçlarına binerek köprüden ayrıldı. Yaklaşık 10 dakika trafiğe kapanan Boğaz Köprüsü Ankara istikameti tekrar ulaşıma açıldı.
Köprü çıkışında açıklama yapan Birleşik Taksi Şoförleri Derneği başkanı Hüseyin,“ Son dönemlerde terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirilen hain saldırılar öncelikli olarak tüm Türk ulusunu ve biz İstanbul taksicilerini derinden sarsmıştır. Bu menfur saldırılar sonucu şehit olan askerlerimize, polislerimize, Cenabı Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve milletimize başsağlığı diler, yaralılarımıza da acil şifalar temenni ederiz. Vatan hainlerinin, ülkemizin huzur ve istikrarını hedef alan bu tür terör eylemlerinde toplumumuz daha çok birbirine kenetlenmektedir. Bilinmesi gereken bir başka konuda biz taksicilerin içerisinde Türk, Kürt, Laz, Çerkez birçok kardeşimizle birlikte bir aradayız. Bütün olarak bu terör belasını, destekçilerini ve işbirlikçilerini lanetliyoruz.” dedi.
Açıklamanın ardından taksi şoförleri bir süre daha konvoy eşliğinde ilerleyerek eylemlerini sonlandırdı.