Cengiz ÇOBAN/İSTANBUL,()-KARTAL'da çöken 8 katlı binadan kurtarılan 9 yaşındaki Tayyip Mahmut Alemdar'ın babası Nedim Alemdar, oğlu Tayyip'in sağlık durumu hakkında açıklama yaptı. Alemdar, "Durumu iyiye doğru gidiyor, tüm Türkiye'de tüm insanlardan dua bekliyoruz. İyileşecek. Oğlumla halı sahada top oynayacağız" diye konuştu.

ABİM, ANNEM VE TAYYİP'İN BURADA KALMASI GEREKİYORMUŞ
Kartal'da çöken binadan kurtarılan 9 yaşındaki Tayyip Mahmut Alemdar'ın Kartal Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavisi devam ediyor. Baba Nedim Alemdar oğlunun sağlık durumu hakkında basın mensuplarına açıklama yaptı. Alemdar, "Cenab-ı Allah inşallah bize bağışlar yavrumuzu. Cumhurbaşkanımız ziyaretimize geldi. 9 cenazemiz vardı. Onları defnettik. 5 kişinin hastanede tedavisi devam ediyor. İnşallah böyle afetler bir daha yaşanmaz. Amcam, yeğenim, abim, annem ve Tayyip Alemdar var. 2 tanesini bugün taburcu edebiliriz. Hocalarla konuşuyoruz, abim, annem ve Tayyip'in burada kalması gerekiyormuş. Hilal Tuana abimin kızı onda sıkıntı yok. Hastanedeki yaralıları da eve alırsak dünya bizim olacak inşallah" dedi.

"OĞLUMLA GÜZEL GÜNLER GÖREŞECEĞİZ"
Nedim Alemdar oğlu ile ilgli olarak "Tayyip Mahmut Trabzon hayranı. Cumhurbaşkanımız geldi ziyaret etti. Moral oldu. Tayyip Alemdar'a forması ve futbol topu getirdi. İnşallah iyileşecek halı sahalarda  top  oynayacağız. Tatillere gideceğiz. Güzel günler göreceğiz." dedi.

Yıkılan bina ile ilgili konuşan Alemdar, "25 yıldır biz orda oturuyoruz. Biz bu binada 99 depremini yaşadık. Depremden sonra kolonlarda bir çalışma yapıldı ama ne derece yapıldı bilmiyoruz. Yorgun eski binalar... 8-9 bina yıkacaklar. Binalarda yıkılma ile ilgili bir emare görmedik. Ekiplerin çalışması sonucu göreceğiz"
(FOTOĞRAF)