Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Adana’nın Aladağ ilçesinde 12 kişinin hayatını kaybettiği, 24 kişinin yaralandığı kız öğrenci yurdunda çıkan yangınla ilgili olarak, "Anlaşılan o ki devletin özel yurt meselesini bitirmesi lazım. Devlet mutlaka ortaokul çocuklarını kendi yurtlarına almalı. Aksi takdirde bu sıkıntıların sonu gelmez" dedi.
Feyzioğlu, dün akşam çıkan yangında 10’u öğrenci 12 kişiye mezar olan kız öğrenci yurdu enkazında incelemede bulunduktan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Bu trajediyi hiçbir siyasi partinin malzeme yapmaması gerektiğini ifade eden Feyzioğlu, "Bu evlatlar bize emanet. Korkunç bir şey yaşadık. Bunun sorumluları bulunmalı ve bir daha olmaması için ne tedbir alınmalı? İşte bunu çözmek zorundayız. Bunu siyasi parti gözlüğüyle çözmemiz mümkün değil. Biz Türkiye Barolar Birliği ve Adana Barosu olarak bu işi takip edeceğiz. Bir daha olmasın diye takip edeceğiz" diye konuştu.
Feyzioğlu, şöyle devam etti:
"Anlaşılan o ki devletin özel yurt meselesini bitirmesi lazım. Devlet mutlaka ortaokul, lise çağındaki çocukları, hele hele ortaokul çocuklarını kendi yurtlarına almalı. Aksi takdirde bu sıkıntıların sonu gelmez. Ne güvenliğini sağlayabiliriz, ne istismar edilmelerini önleyebiliriz, ne beyinlerinin yıkanmasını önleyebiliriz. Devlete emanet çocuklar özel yurtlara teslim edilemez."