Hakkari’nin Dağlıca bölgesinde şehit olan uzman onbaşı Özgür Yatakdere, memleketi Manisa’nın Salihli ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin annesi Saniye Yatakdere tek evladını asker selamıyla uğurladı.
Hakkari’nin Dağlıca bölgesinde PKK terör örgütünün hain saldırısında şehit düşen 16 askerden biri olan Uzman Onbaşı Özgür Yatakdere, memleketi Manisa’nın Salihli ilçesinde son yolculuğuna binlerce vatandaşın katılımıyla uğurlandı. Son bir ayda 3’üncü şehidini veren Salihli’de gözyaşları adeta sel olurken, Hamidiye Camii’nde düzenlenen cenaze törenine AK Parti Manisa Milletvekilleri Recai Berber, Uğur Aydemir, MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, kaymakamlar, belediye başkanları, daire müdürleri ve binlerce vatandaş katıldı.
Anne Saniye Yatakdere asker yürüyüşü ile oğlunun tabutunun başına gelirken tek evladı olan şehit Özgür Yatakdere’yi asker selamı ile uğurladı. Anne Saniye Yatakdere ve baba Hüseyin Yatakdere evlatlarının tabutuna sarılarak, “Canım oğlum, Özgür’üm” diye feryat ettiler. Acılı anne askerlere de selam verirken şehit Özgür Yatakdere’nin fotoğrafını taşıyan askerin gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.
Şehidin naaşı, cenaze namazının ardından tekbir sesleriyle Taytan Mahalle mezarlığında toprağa verildi.