Adana’da, obezite ameliyatıyla toplamda bin 250 kilo veren 20 hasta, kendilerini yeniden sağlığa kavuşturan doktorlarıyla pasta kesti.
Adana Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği’ne bağlı Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi’nde yapılan bariatrik cerrahi tedavisi sonrasında fazla kilolarından kurtulan yaklaşık 20 kişi, ameliyatlarını gerçekleştiren Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Özer Özlü ile bir araya geldi. Eski kıyafetleriyle şimdiki hallerini karşılaştıran hastaların her biri, tedavi sürecinde ortalama 50-90 kilo verdi. Kendilerini ’yeniden doğmuş’ ve ’gençleşmiş’ olarak ifade eden hastalar, doktorları Özlü ile pasta kesip, kutlama yaptı.
Tekerlekli sandalyeye mahkum Çiğdem Bakır, daha öncesinde çocuğuyla oynarken yere düştüğünde tekrar kalkıp sandalyesine dönemediğini ancak şimdi düşse bile tekrar sandalyesine binebildiğini belirterek, Op. Dr. Özlü’ye teşekkür etti.
Op. Dr. Özer Özlü ise 14 yıldır çalıştığı Adana Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği’ne bağlı Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi’nde son 5 yıldır obezite ile ilgilendiğini ve 2 bin 300 hastanın ameliyatına katıldığını kaydetti. Özlü, “Çok başarılı bir sonuç grubuna sahip olduğumuzu düşünüyorum. Son bin 200 hastamızda tek bir fistülümüz bile yok. Hasta kayıp oranları en düşük hastane. Yaklaşık binde 2 ameliyat oranıyla çalışıyoruz. Çok tecrübeli bir anestezi grubumuz var. Çok iyi bir yoğun bakımımız var. İyi bir gastroenterologumuz var. Doğru hastane olduğumuzu düşünüyorum” dedi.
Hastalar arası yapılan sayımda 20 hastanın tedaviden bu yana toplam bin 250 kilo verdiği bildirildi.