Jandarma Genel Komutanlığı Trabzon İl Jandarma Komutanlığı’nda 365. kısa dönem erler için yemin töreni düzenlendi.
Akçaabat Güzel Sanatlar Lisesi’nde düzenlenen yemin törenine Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon İl Jandarma Komutanı Okçin Akşit, Trabzon Büşükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, askerler ve aileler katıldı. Trabzon İl Jandarma Komutanlığı’nın 365. kısa dönem erler için düzenlediği törende 83 asker yemin etti. Törende bir konuşma yapan Trabzon İl Jandarma Komutanı Okçin Akşit, “Canımızdan daha çok sevdiğimiz, her türlü zorluk ve kötülüklerden esirgeyerek büyütüp her Türk genci gibi oğlunu bayram havası içerisinde askere uğurlayan, şehadeti karşılığında ‘Vatan Sağolsun’ diyerek sabrın, asaletin ve metanetin en büyüğünü gösteren anne ve babalar evladınız kutsal ant içme töreninde yanlarında bulunarak onlara büyük güç ve onur kaynağı oldunuz” dedi.
“Vatanımız ve milletimiz için hizmetlerin en kutsalını yapan evlatlarımız sizlerin olduğu kadar yüce milletimizin de gurur kaynaklarıdır” diyen Akşit, “Kutsal bir görev olan askerlik hizmetini yapmak üzere bizlere teslim ettiğiniz çocuklarınızın komutanları olarak onları kardeş, arkadaş ve evlat olarak bağrımıza bastık, onlar emin ellerde. Genç silah arkadaşlarım kutsal askerlik ocağına adımınızı attığınız ilk günden itibaren yurdumuzun dört bir yanından gelen arkadaşlarınızla birleştiniz. Sizlere düşen görev Atatürkçü düşünce sistemi içerisinde bütün politik düşüncelerinin dışında kanun, talimat ve nizamlara bağlı karşılıklı sevgi ve güvene dayanan bir disiplin ruhu ile ve işbirliği içinde çalışarak yurdumuza hizmet etmektir. Her zaman ve her koşulda ülke menfaatleri ve ulusumuzun sizlere karşı olan güvenini her türlü değerin üstünde tuttuğunuz vatandaşlarımıza müşfik, yansız ve adil davranınız” şeklinde konuştu.
Trabzon Valisi Yücel Yavuz ise konuşmasında 15 Temmuz’a değinerek, “15 Temmuz öncesinde bölücü terör örgütüyle mücadele konusunda Türk Silahlı Kuvvetlerimiz başta olmak üzere mücadele ediyorduk. Halen daha ediyoruz. Ama 15 Temmuz bize gösterdi ki, tek millet yani bu milletin karşısında olan bu milletin önünü kesmek isteyen o kadar çok şer odağı var ki o kadar çok niyeti kötü insan var ki mücadele aynı şekilde devam etmeli bunu bir defa daha anladık. Biz asker milletiyiz. Biz asker ocağını peygamber ocağı olarak gören bir milletiz. Burada alınan disiplin, eğitim, burada öğrenilen melekeler hayat boyu lazım. Bölücü terör örgütüyle mücadelede başta olmak üzere PKK, DHKP-C artık DAEŞ’i de çıktı. Sınır ötesinde de askerlerimiz var” ifadelerini kullandı.