Trabzon’da son birkaç gündür etkili olan yağışların ardından toprağın yumuşamasıyla birlikte Çukurçayır Mahallesi’nde istinat duvarı çöktü. Büyük bir gürültü ile sitenin çocuk oyun parkının üzerine çöken duvar site sakinlerini korkuturken, olayın gece yaşanması bir faciayı önledi.
Olay dün gece saat 22.30 sıralarında Çukurçayır Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, siteleri çevreleyen istinat duvarı büyük bir gürültüyle çökerken şans eseri o sırada kimsenin bulunmaması olası bir faciayı önledi. Binada oturanlar büyük bir gürültüyle duvarın yıkıldığını belirtirlerken korku yaşadıklarını söylediler.
Binada oturanlardan Havva Verep, duvardan önce küçük taşların düştüğünü ardından büyük bir gürültüyle çöktüğünü belirterek, “Çocuklarım evde ders çalışıyordu. Taşlar düşmeye başlayınca çocuklara duvar yıkılıyor diye bağırdım. Duvar yerine çöktüğü için fazla zarar görmedik. Eğer binamızın üzerine yıkılsaydı facianın boyutu daha farklı olabilirdi" dedi.
Öte yandan yıkılan duvarın altında çocuk oyun parkı olması dikkat çekti.