Bilecik’te dün meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden infaz koruma memuru İsmail Arı için Adliye önünde tören düzenlendi.
Bilecik-Osmaneli karayolu üzerinde dün Bayırköy Açık Cezaevi aracıyla TIR’ın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden infaz koruma memuru İsmail Arı için tören düzenlendi. Bilecik Adliyesi önündeki törene Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bayırköy Belediye Başkanı Mustafa Yaman, 2. Jandarma Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Yaşar, Ağır Ceza Reisi Halil İbrahim Aktepe, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Azmi Özcan, İl Jandarma Komutanı Albay Alper Sır, İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş, Bilecik Barosu Başkanı Av. Halime Aynur, infaz koruma memuru merhum İsmail Arı’nın mesai arkadaşları ve ailesi katıldı.
Konuşma yapan Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Yaşar, acıların paylaştıkça hafiflediğini hatırlattı. Yaşar, “Kısaca arkadaşları tanıtmak isterim, birlikte çalıştık. Görünmeyen bir sürü iş yapıyoruz. 24 saat mesai yapıyor arkadaşlar. Kapalı cezaevinden Bayırköy’de bulunan açık cezaevinin işleyişini idame ettirmeye çalışıyorlar. Gün içinde o yolu 8, 10 defa kat ediyorlar. Bir seferinde böyle talihsiz kaza sonucu hayatını kaybediyorlar. Her gün bu potansiyeli taşıyoruz ve hayat devam ediyor. Bizler de işimizi bu şekilde yapıyoruz. Silahlı kuvvetler mensupları, emniyet mensupları ve bizim adalet mensuplarının üzülmeye bile fırsatları olmuyor. Üzüntümüzü bile yaşayamıyoruz. Aynı zamanda soğukkanlılığımızı sürdürmeye çalışıyoruz. Aynı zamanda bu olayın savcısıyız. Aynı zamanda bu olayın mağduruyuz. O yüzden başta ben duygularımı bile yaşamadan bu olayları da herkesin beklediği üzere halletmeye çalışıyoruz” dedi.
BABA MESLEĞİNİ YAPIYORMUŞ
Yaşar, merhum İsmail Arı’nın baba mesleği olarak bu işi seçtiğini de ifade ederek, “Yakınlarına da sabır diliyorum. Her canlı gibi hepimiz ölümü tadacağız. Şoför arkadaş Çağatay Erdağ’ın Bursa’da otopsi işlemleri yapıldı. Ailesi de orada kalmasını istediği için biz de onlara saygı gösterdik. Bursa’da defnedilecek ikindi namazına. Biz oraya da gideceğiz. Kendisine Allah’tan rahmet diliyoruz. Başta Sayın Valimiz olmak üzere bize bu zor günümüzde destek veren bütün protokol heyetine belediye başkanımıza ve özellikle devlet hastanesi doktorlarına personelleri canı gönülden teşekkür ediyorum” diye konuştu.
“YOĞUN BAKIMDA YATAN 4 HÜKÜMLÜMÜZ VAR”
Dünkü kazada yaralanan 6 kişiden 4’ünün yoğun bakımda olduğunu söyleyen Başsavcı Yaşar, ”4 tane yoğun bakımda yatan hükümlümüz var. Onlara acil şifalar ve bir an önce sağlıklarına kavuşmalarını diliyorum" dedi.
Konuşmaların ardından, Arı’nın cenazesi merkez Beşiktaş Mahallesi Mihal Gazi Camii’nde kılınan öğle namazın ardından Bilecik şehir mezarlığında defnedildi.