Genelkurmay Başkanlığı, Kuzey Irak’ın Gara bölgesine düzenlenen hava harekatında terör örgütü PKK’nın 13 sığınağının imha edildiğini açıkladı.
Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, alınan istihbarat ve bölgede yapılan hava keşfi neticesinde teröristlerin önemli kamp bölgelerinden Gara’da yeni hedeflerin tespit edildiği belirtildi. Açıklamaya göre, Irak kuzeyi Gara bölgesinde bölücü terör örgütü mensubu teröristlere ait 13 ayrı noktadaki sığınak, barınak ve malzeme depoları 6 F-16 savaş uçağı ile yapılan hava harekatı sonucunda tam isabetle imha edildi. Operasyonda çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiği değerlendiriliyor.
Öte yandan Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Bingöl merkez ilçe mülki sınırları içerisinde icra edilen operasyonda, bölücü terör örgütü mensubu teröristlere ait iki sığınakta; 5 roket mühimmatı, 5 el yapımı patlayıcı, 20 molotof, çok sayıda mühimmat ve bomba yapımında kullanılan malzeme ile yaşam malzemesi ele geçirildi.
Mardin Nusaybin’de, karayoluna tuzaklanmış bir adet RPG-7 Antitank mühimmatı ile El Yapımı Patlayıcı haline getirilmiş yangın söndürme cihazı bulunarak imha edildi.
Gaziantep Karkamış’ta, iki yabancı uyruklu DEAŞ terör örgütü mensubu yakalandı.
Şırnak Şenoba bölgesinde icra edilen operasyonda bölücü terör örgütü mensubu teröristlere ait depoda çok sayıda el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan malzeme ve yaşam malzemesi ele geçirildi.