Dışişleri Bakanlığı, Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyinin Astana’da gerçekleştirileceğini bildirdi.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (Türk Konseyi)’nin 5. zirvesinin Kazakistan’ın ev sahipliğinde, 10-11 Eylül tarihlerinde Astana’da düzenleneceği belirtildi.
Zirveye, Türk Konseyi üyelerinin Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan ve Kırgızistan’ın katılacağı aktarılan açıklamada, zirve çerçevesinde, Devlet Başkanları Konseyinin ve Dışişleri Bakanları Konseyinin toplanacağı ifade edildi. Bu yıl zirvenin medya ve iletişim teknolojilerindeki hızlı gelişimin uluslararası ilişkilere etkisine, ortak tarihi ve kültürel değerlere sahip üye ülkelerin arasında bilgi paylaşımının arttırılmasının önemine vurgu yapan ‘Enformasyon ve Medya Alanında İşbirliği’ temasıyla gerçekleştirileceği kaydedildi.
Açıklamada şunlar kaydedildi:
“Ülkemizin, TBMM Başkanımız Sayın İsmet Yılmaz’ın başkanlığında bir heyetle temsil edileceği Zirve çerçevesinde, Sayın Bakanımızın 10 Eylül 2015 tarihinde düzenlenecek Dışişleri Bakanları Konseyine katılmaları ve mevkidaşlarıyla ikili görüşmeler gerçekleştirmeleri planlanmaktadır. Gerek Zirve toplantısında, gerek Zirve marjında gerçekleştirilecek görüşmelerde, Türk Cumhuriyetleriyle stratejik ortaklık düzeyine ulaşmış ilişkilerimizin ve işbirliğimizin derinleştirilmesi imkanlarının ele alınması, Avrasya bölgesini yakından ilgilendiren bölgesel ve uluslararası gelişmeler konusunda görüş alışverişinde bulunulması öngörülmektedir.”