ANKARA, () -TÜRKİYE Noterler Birliği’nin Yönetim Kurulu Başkanlığına Samsun 1’inci Noteri Dursun Cin seçildi. Cin, noterlerin önleyici yargı alanındaki görevlerinin geliştirilmesi gerektiğini belirterek, “Noterliklerimizde verilen hizmet kalitesini ve çeşitliliğini daha da arttıracağız” dedi.
Yönetim Kurulu'nun 18 Haziran’da yapılan toplantısında, Samsun 1’inci Noteri Dursun Cin Türkiye Noterler Birliği Başkanlığına seçilirken, Karşıyaka 5’inci Noteri Şaban Kütük Başkan Yardımcısı, Ayvalık 1’inci Noteri Tuncay Şenerol Sayman Üye ve Üsküdar 11’inci Noteri Metin Suyabatmaz, Beykoz 2’nci Noteri Yunus Tutar, Ankara 12'nci Noteri Lütfullah Ulugün ve  Bakırköy 16’ncı Noteri Gülüzar Irmak Yönetim Kurulu üyeleri olarak yetkilendirildi.
‘MEVCUT OLANLARI DA DAHA İLERİYE TAŞIMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ’
Dursun Cin, ‘Yeni projeler ve kazanımlar için çalışmaya devam edeceğiz’ diyerek şunları söyledi:
“Türk Hukuk sistemi içerisinde önemli bir işlevi yerine getiren noterlik kurumunun temsilcisi olan birliğimiz, 47 yıldır mesleğin gelişimi için özverili şekilde çalışıyor. Hizmetleri yürütürken daima mesleğin menfaatlerini önde tutarak kamu hizmetlerine de büyük katkılar sağlıyoruz. Türkiye Noterler Birliği olarak temel ilkelerimiz olan tarafsızlık, güvenilirlik, yenilikçilik, kurumsallık, etkili iletişim konularındaki projelerimizi hayata geçirmek, mevcut olanları da daha ileriye taşımak için çalışacağız.”
‘HİZMET KALİTESİNİ VE ÇEŞİTLİLİĞİ ARTTIRACAĞIZ’
Türkiye’de noterliği Avrupa standartlarına ulaştıracaklarını ifade eden Dursun Cin, sözlerini şöyle tamamladı:
“Noterlerimiz, işlem ilgilisine hukukçu kimliği ile danışmanlık hizmeti sunarken, kişinin istekleri doğrultusunda da işlemlerin resmiyet kazanmasını sağlamaktadır. Yargı yükünün azaltılması ve insanlar arası güvenin tesisi yönünde çok önemli görevlerimiz var. Noterliklerimizde verilen hizmet kalitesini ve çeşitliliğini daha da arttıracağız. Kamu düzeninin bir unsuru olan noterlik mesleğini sürekli geliştirmek ve kalıcı güven sembolü olmasını sağlamak en büyük önceliğimiz olacak.”
FOTOĞRAFLI