İlim Hizmet, Yardımlaşma ve Araştırma Derneği’nin (İHYADER) Üsküdar Çamlıca’da verdiği iftara katılan Türkmen gaziler, "Çanakkale nasıl geçilmediyse, Türkmen Dağı da geçilmeyecek" dediler.
Türkmen Dağında çatışmada yaralanan ve İlim Hizmet, Yardımlaşma ve Araştırma Derneği tarafından İstanbul’da ameliyat ettirilen gazi Türkmenler, ‘Türkiye’den başka kimseden yardım alamıyoruz. Onlara bütün Hristiyan devletleri silah, lojistik sağlıyor ve resmen bir haçlı seferiyle karşı karşıyayız" dediler.
İlim Hizmet, Yardımlaşma ve Araştırma Derneği Başkanı Harun Budaklar ise bir birinden önemli çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Derneğin yurt içi ve yurt dışında çok çok önemli işlere imza attığını belirten Budaklar, "Bizim arkamızda kim olduğunu soranlar var. Bizim arkamızda Allah var. Dünyanın bir çok ülkesinde müslüman kardeşlerimiz inim inim inlerken biz yan gelip yatamayız. Bu bir vebaldir kimse sormasa mahşerde Cenabı Hak sorar. Afrika’da hayatını kaybeden müslüman çocuklar var. Afrika’da bir doktara ulaşmak için kilometrelerce yol kat ediyorlar. Götürdüğümüz bunları suyla ıslayıp bulamaç yapıp yiyorlar. Kuru ekmek bulsalar ıslatıp yiyorlar. Bizim çöpe attığımız ekmekle koca Afrika doyar" dedi.
Başkan Budaklar yaptıkları sunumdan etkilenen bir çok kuruluşun Afrika’da iftar verdiğini belirterek, "Bir çok kuruluş lüks iftar sofrası yerine harcayacakları bu paraları Afrika’daki müslümanlara gönderdi. AK Parti Kadıköy İlçe Başkanlığı da örnek bir davranışa imza attı. İHYADER’in Afrika’daki müslümanlar için yapılan iftar ve sahur programlarına yardımlarıyla destek oldu. Uganda’da iftar ve sahur sofraları kurulmasına vesile oldu. Duygu dolu anların yaşandığı iftarda Recep Tayyip Erdoğan sloganları dinmedi" dedi.