Suriye’deki iç savaş nedeniyle düzenlenen hava saldırısında dizden aşağı iki ayağını kaybeden Türkmen genci Muhammed Ali Rıza, akülü arabasına kavuştu.
İstanbul’da bulunan Gezgin Gurmeyiz Platformu Genel Koordinatörü Turgut Tunç ve Havayolları Çalışanları Yardım Derneği Koordinatörü Selçuk Çabuk’un ortak girişimi ile sağlanan akülü araba, Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde yaşamını sürdüren Türkmen genci Muhammed Ali Rıza’ya (26) teslim edildi.
Yaklaşık bir ay önce, Yayladağı ilçesi karşısında bulunan Bayırbucak Türkmen bölgesine Rus Hava Kuvvetleri’ne ait savaş uçaklarınca yapılan hava saldırısında dizden aşağı iki ayağını kaybeden Muhammed Ali Rıza’nın tedavisi Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Sağlık ve Araştırma Hastanesi’nde yapıldı.
Muhammed Ali Rıza, bundan böyle hayatının daha kolaylaşacağını ve gitmek istediği yere rahat gidebileceğini belirterek, “Hayatımın kolaylaşması amacıyla akülü araba veren kurumlara ve bu konuda duyarlılık gösteren Türk halkına teşekkür ederim. Allah herkesten razı olsun” dedi.
Gezgin Gurmeyiz Platformu Genel Koordinatörü Turgut Tunç ise yaptığı konuşmada, “Muhammet kardeşimiz, Bayırbucak’ta bombardımanda iki bacağını kaybetmiştir. Bunun bilgisi bize Yayladağı’ndaki yardım kampanyası sırasında arkadaşlarımız tarafından bildirildi. Biz de bunu dostlarımızla, kardeşlerimizle paylaştık. Duyarlı vatandaşlarımızın desteğiyle akülü aracı aldık. Tekrar Bayırbucak bölgesine giderse ulaşımını rahat sağlayacaktır. Emaneti yerine teslim etmenin gururunu yaşıyoruz. Allah destek verenlerden razı olsun” diye konuştu.