HAKKARİ (İHA) – Doğa ve çevreyle ilgili yaptığı türkülerle adından söz ettiren Hakkarili türkücü Aydın Aydın, çocuk ölümlerine dikkat çekmek amacıyla çocuklarla iftar yemeğinde bir araya geldi.
Türkiye’de yine bir ilke imza atan türkücü Aydın Aydın, evinin bahçesinde çocuklara iftar yemeği verdi. Aydın, bir süre önce Malatya Venüs Kongre Merkezi’nde, Anadolu Basın Birliği Malatya Şubesi’nin 10. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen programda, ’Pıt Pet’ (Petmen imajı) parçasıyla yılını en iyi erkek sanatçısı ödülünü almıştı.
Doğu ve Güneydoğu’nun Barış Manço’su olarak adlandırılan Aydın Aydın, Hakkari merkez Bağışlı köyündeki yaklaşık 200 çocuğa iftar yemeği ve çeşitli hediyeler verdi. İlk önce çocuklarla bir süre sohbet eden Aydın, daha sonra kazanın başına geçerek, ’Şıpşik’ adını verdiği çorbayı yaptı.
’ÇOCUKLAR ÖLMESİN’ ŞARKISINI SÖYLEDİLER
Aydın programda, Suriye, Filistin, Arakan ve diğer ülkelerde yaşanan çocuk ölümlerine dikkat çekmek amacıyla bestelediği ’Çocuklar ölmesin, bu dünyada hep gülsün, dünya buna sessiz kalmasın, anneler gözyaşı dökmesin’ sözlerinin yer aldığı şarkısını Hakkarili çocuklarla birlikte seslendirdi.
ANNESİZ KALAN KEÇİ YAVRUSUNU KUCAĞINA ALDI
Annesiz kalan ve biberonla beslediği keçi yavrusunu kucağına alan türkücü Aydın Aydın, hayvanların ne kadar zararsız olduğunu anlatarak, ’Can can güzel can’ adlı şarkıyı çocuklarla birlikte okudu. Aydın, çocuklara doğanın güzelliklerini ve temiz tutulması gerektiğini de anlattı.
Çocuklara hediyeler de veren Aydın, ezanın okunmasıyla birlikte çocuklarla beraber iftarını açtı.
"TÜRKİYE’DE İLKTİR BU İFTARIMIZ"
Aydın Aydın şöyle konuştu:
"Türkiye’de ilktir bu iftarımız. Çünkü bugüne kadar hep büyükler yedi, küçükler baktı. Bütün iftar sofralarının o renkli yemekleri, o güzelliği bence çocuklar için hep hayal olmuştu. Bu minik bedenlere uzanan eller kırılsın. Çünkü vicdanı olan insanlar çocukları öldürmez, bunlar bizim canımız ve her şeyimizdir. Bugün de dünyada öldürülen bütün çocukların, Hakkari Bağışlı köyündeki çocukların söylediği gibi ölmesin, çocuklar ölmesin, onlar bu dünyada hep gülsün, parklarda oynasın ve eğlensinler. 5 yıldızlı otellerde iftarlar veriliyor. İnsanlar gelip Hakkari, Mardin, Diyarbakır, Trabzon, Edirne, Türkiye’nin dört bir köşesinde gelip çocukları sevindirsinler ve bu bir sevaptır. İnşallah bundan sonra da bizim dileğimiz budur. Herkes kendi çevresindeki çocuklara sahip çıkar."
BARIŞ MANÇO’YA ÖVGÜ
Rahmetli Barış Manço’nun çocuklara değer verdiğini ve onlar için besteler yaptığını belirten Aydın Aydın, "Bunun dışında kimse hiçbir şey yapmadı, ben yıllarca doğaya, tabiata, hayvanlara, suya ve çocuklara değer verdim ve türküler yaptım. Savaşlar olmasın, çocuklar ölmesin” dedi.