İSTANBUL, () - İSTANBUL Ümraniye Belediyesi 15 yılda ilçeye hiç borç yapmadan 450 kalıcı eser kazandırdı. Sosyal belediyecilik hizmetlerinde de önemli çalışmalara imza atan Belediye Başkanı Hasan Can, "15 yılda ilçemizde yaşama ayrıcalığını bir kez daha pekiştirdik" dedi.

2004 yılında yapılan yerel seçimlerden sonra Hasan Can ve ekibinin göreve gelmesiyle birlikte Ümraniye değişim sürecine girdi. Aradan geçen 15 yılda ilçeye, sıfır borçla nikâh sarayı, aşevi, kültür merkezleri, bilgi evleri, Sağlık Ocakları, sosyal marketler, okullar, muhtarlık binaları, asfalt fabrikası gibi 450 kalıcı eser yapıldı.  

Verilen ruhsat ve inşaat alanı rakamlarıyla da Türkiye rekoru kırdıklarını belirten Can, "Yollar asfaltlandı, caddeler yenilendi, sokaklar pırıl pırıl temizlendi. Ümraniye’nin dört bir yanı parklar ve yeşil alanlarla donatıldı. Sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örneklerini sergiledik.Kültürel ve sanatsal alanlarda gerçekleştirdiğimiz hizmetlerle Ümraniye’nin adını uluslararası platforma taşıdık. 15 yılda yapılan dev hizmetlerle kabuk değiştiren ilçemiz, değişen vizyonu ve gelişen sosyo-kültürel yapısıyla İstanbul’un yeni cazibe merkezi haline geldi" diye konuştu.

"ÜMRANİYE FİNANSIN VE TİCARETİN MERKEZİ OLDU"

Klasik belediyecilik hizmetlerinde onlarca yılda yapılamayan hizmetlerin 15 yıla sığdırıldığını aktaran Can, "Ümraniye’nin modern görünümü pekiştirildi. İş merkezleri ilçemize taşınmaya devam etti, bankalar ardı ardına yeni şubeler açtı ve son olarak İstanbul Uluslararası Finans Merkezinin gelmesiyle de artık 'Yeni Ümraniye' yüzüyle Finansın ve Ticaretin de Merkezi oldu" ifadelerini kullandı.

ÜMRANİYENİN EN BÜYÜK CAMİİ ÜMRANİYE’DE YÜKSELİYOR

Ümraniye Büyük Camii'nin yakında hizmete gireceğini söyleyen Can, "Altındaki 3 katlı Zemin Altı Katlı Otoparkını İstanbul Büyükşehir Belediyesinin yaptığı ve geri kalan tüm işleri bizim üstlendiğimiz  Ümraniye Büyük Camii yakında hizmete girecek. Ümraniye’nin en büyüğü olma özelliğini taşıyacak olan cami 2 bin 350 metrekare olup, bin 300 metrekarede mahfili bulunacak, ayrıca 2 bin metrekare revaklı avlusu olacak. Yaklaşık 19 bin metrekare arsanın cami dışında kalan kısmının tamamı 3 katlı otopark olacak ve yaklaşık bin 200 araç alacak. Bölgenin silüetini değiştirecek olan caminin 3 de bodrum katı olacak" dedi.