İSTANBUL (İHA) – İstanbul Sarıyer’de dün sabah geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden ünlü sinema ve tiyatro oyuncusu Erdal Tosun, son yolculuğuna uğurlandı. Levent’teki Afet Yolal Camii’nde ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazına Tosun’un yakınları, sanatçı dostları ve sevenleri katıldı.
Dün erken saatlerde diyalize girmek üzere evinden çıktıktan kısa bir süre sonra Sarıyer’de meydana gelen trafik kazasında yaşamını yitiren sinema ve tiyatro oyuncu Tosun, bugün son yolculuğuna uğurlandı. Babasını da bir trafik kazasında kaybeden ünlü oyuncu için Levent’teki Afet Yolal Camii’nde ikindi namazını müteakip cenaze namazı kılındı. Cenaze törenine Erdal Tosun’un annesi Sevim Tosun, eski eşi İlknur Tosun ve Kızı Zeynep Kiraz Tosun ile sanatçının yakınları, sanatçı dostları ve sevenleri katıldı. Erdal Tosun’un naaşı, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, yapımcı ve yönetmen Türker İnanoğlu, komedyen Cem Yılmaz, Ozan Güven, oyuncu Kenan İmirzalıoğlu ve Oktay Kaynarca gibi sanat, siyaset ve iş dünyasından çok sayıda ünlü simanın katıldığı cenaze töreninin ardından, kardeşi Gürdal Tosun’un da defnedildiği Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verildi.

"Bu kadar talihsiz olması çok can sıkıcı"
Cenaze namazına katılan sinema oyuncusu Menderes Samancılar, "Antalya’da festivalde beraberdik, uzun uzun da beraberdik. Epeydir de görüşmüyorduk. Birbirimizi özlediğimizi konuştuk, daha da özleyeceğiz" dedi.
Oyuncu Oktay Kaynarca ise, "Kardeşi de hayata çok erken yaşta veda etti" dediği Erdal Tosun için "Çok sevdiğimiz bir kardeşimizdi, konservatuar yıllarından arkadaşımızdı. Bildiğiniz gibi çok iyi bir aileden geliyor, oyuncu bir aileden geliyor. Kardeşi de hayata çok erken yaşta veda etti. O zaman da içimiz çok yanmıştı, şimdi de çok yanıyor, ama bu kadar talihsiz olması çok can sıkıcı. Biraz rahat etmişti derken, böyle bir şey olması hepimizi şok etti. Allah toprağını bol etsin" diye konuştu.
Cenaze törenine katılanlar arasında yer alan oyuncu Deniz Oral, "Sözün bittiği yerdeyiz, söyleyecek bir şey yok. Çok eski arkadaşım. Uzun yıllar birlikte çalıştık, çok üzüldüm. Böyle bir ölümü hak etmedi, çok iyi birisiydi. Hepimizin başı sağ olsun" ifadelerini kullandı.

"İçim acıyor, hepimizin başı sağ olsun"
Tiyatro ve sinema oyuncusu Mustafa Uzunyılmaz ise, "Çok genç arkadaşlarımızı kaybediyoruz, ben bu gibi şeylerde pek konuşmuyorum. Benim okuldan arkadaşım, çok şey söylenir ama ben söyleyecek bir şey bulamıyorum. İçim acıyor, hepimizin başı sağ olsun" diye konuştu.
Yeşilçam’ın ünlü simalarından oyuncu Coşkun Göğen de cenaze namazına katıldı. Göğen, "Çok üzgünüm, canım arkadaşım, gençlik arkadaşım, birçok kere filmlerde oynadık; iyi bir tiyatrocuydu, iyi bir aktör benim de canım dostum. Antalya’dan geldim. Bu bir vazife değil. O benim arkadaşım. Uzak oturduğum için son günlerde görüşemedik, başımız sağ olsun. İyi bir oyuncu ailede, bir oyuncuydu" dedi.