Ordu’nun Ünye İlçesinde sosyal medya üzerinden örgütlenen gençler terör olaylarını protesto etmek için yürüyüş düzenledi.
Terör örgütü PKK aleyhine slogan atan gençler, tekbir getirip İstiklal Marşı okudu. Ünye’de sosyal medya üzerinden örgütlenen gençler, akşam Saat:20.00’de Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda toplandı. Vatandaşlar ellerinde bayrak ve meşalelerle toplu bir şekilde caddelerde sloganlarla yürüyüp, yine Cumhuriyet meydan’ına geldi. Terör aleyhine sloganlar atan, asker ve polise destek veren gençler, ardından tekbir getirip İstiklal Marşı okudu.
Yürüyüşte elinde Türk bayrağı ile en önde bulunan Kıbrıs Gazisi Ahmet Oğuz, Cumhuriyet Meydanı’na gelindiğinde gençlere seslenerek, "Yüreğimiz yanıyor. Artık akan kanın durmasını istiyoruz. Bizler bu vatan için canımızı feda etmeye her zaman hazırız" dedi.
Kıbrıs Gazisi Ahmet Oğuz, gençleri uyararak provokasyonlara gelinmemesini ve sessizce dağılmalarını istedi. Polisin herhangi bir provokasyona karşı geniş güvenlik tedbiri aldığı Ünye’deki terörü protesto yürüyüşüne katılanlar olaysız bir şekilde dağıldı.
Ünye’de bir protesto da TIR sürücüleri gerçekleştirdi. Ünye Limanı’nda toplanan çok sayıda TIR sürücüsü, araçlarını bayraklarla donattıktan sonra Ünye şehir merkezine doğru yola çıktı. Sahil yolundan Ünye şehir merkezine kadar gelen TIR sürücüleri, kornaları ile terör olaylarını protesto etti. Ağır vasıta araçlarıyla terörü lanetlemek için konvoy düzenleyen TIR sürücülerinin protestosu, yine başladığı Ünye Liman’ı’nda son buldu.