VAN'da yaklaşık 3 bin kişi Van Gölü sahilinde Edremit Belediyesi tarafından kurulan iftar soforasında, oruç açtı. Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, geçen yıl Ramazan ayı boyunca 200 bin kişiye iftar verdiklerini, bu yılki hedeflerinin ise yaklaşık 300 bin kişi olduğunu söyledi.
Kayyum atandıktan sonra çalışmalarına Van Gölü kıyısında bulunan baraka ve büfeleri kaldırarak başlayan Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, 5 kilometrelik sahil bandına bisiklet ve yürüyüş yolları ile kamelyalar yapıp ışıklandırdı. Bu düzenlemelerle birlikte merkez ilçe Edremit, Akdeniz sahillerini aratmayan bir görünüme kavuştu. Kaymakam Çiçekli, geçen yıldan itibaren de düzenlemesi yapılan sahilde iftar yemeği vermeye başladı. Ünlü sanatçılar ve ilahi grupları eşliğinde 200 bin kişiye 30 gün boyunca iftar sofrası kuran Edremit Belediyesi, bu yıl da Ramazan ayının gelmesiyle birlikte iftar programı çalışmalarına başladı. Van Gölü sahiline 4 bin kişilik masa ve sandalyeler kurulurken, belediye, Mustafa Keser, Mahmut Tuncer, Murat Kekilli ve Orhan Ölmez gibi ünlü sanatçılarlada konserler için anlaşma imzaladı. Edremit'e gelenler Ramazan boyunca doyumsuz manzara eşliğinde oruç açma imkanı bulacak.
Dün akşam da Edremit'e gelen yaklaşık 3 bin kişi, Van Gölü kıyısında oturup iftar saatini bekledi. Akşam ezanının okunmasıyla birlikte vatandaşlar günbatımı eşliğinde oruç açtı. İftar sonrası ise sahile gelenler yürüyüş yollarında gezinti yapıp, Ramazan eğlencesi izledi. Teravih namazı ve ibadet için de vatandaşlar sahildeki Ulu Cami'yi tercih etti. Kaymakam Çiçekli de vatandaşlarla sahil bandında yürüyüş yapıp sohbet etti.
BU YILKİ HEDEF 300 BİN KİŞİYE İFTAR YEMEĞİ
Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, geçen yıl 200 bin kişinin iftarda buluştuğunu, bu yıl da bu rakamı 300 bine çıkarmayı hedeflediklerini belirterek şöyle konuştu:
"Edremit'te 2017 yılında sahildeki işgalcileri temizledikten sonra sahil bandı projesi hazırlayıp hemen çalışmalara başladık ve bu sene bitirdik. Geçen sene de burada Ramazan etkinliklerimizi yapıyorduk. Ama bu sene sahil bandımız bitmiş bir şekilde Ramazan etkinliğimizi gerçekleştiriyoruz. 100 bin metrekare yeşil alan ve çok farklı peyzaj uygulamaları ortaya çıktı ve vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Görüldüğü gibi yoğun bir ilgi var. Geçen yıl burada toplamda 200 bin kişiye iftar verdik. Ramazan boyunca da değişik etkinlikler yapıldı.Toplumun her kesimiyle birlik ve beraberlik içerisinde bir Ramazan geçirildi. Bu sene de bu programlarımıza devam ediyoruz. Bugün Ramazan'ın ikinci günü. Ben sizlerin vasıtasıyla tüm inananların, tüm ümmet-i Muhammed'in, tüm İslam âleminin Ramazan ayını tebrik ediyorum."
EDREMİT, GÜZELLİKLERLE  ANILSIN
Edremit'in talihsizlikleriyle değil, güzellikleriyle anılmasını istediklerini ve tüm çabalarının da bu yönde olduğunu anlatan Kaymakam Çiçekli, "Van'ın deniziyle, sahil kordonuyla, 3 bin yıllık Şamuran Kanalı'yla, tarihi bahçeleriyle, plajlarıyla ve bu birlik beraberlik ortamıyla anılmasını istiyoruz. Bundan dolayı da büyük gayret gösterdik, göstermeye de devem edeceğiz. İlk gün 1500 kişiyle başladık. Bu rakam hafta sonları 5 binle devam edecek. Murat Kekilli, Orhan Ölmez, Mustafa Keser gibi sanatçılar gelip burada konserler verecek. Ben bütün vatandaşlarımızı, bütün hemşehrilerimizi Ramazan'ın coşkusunu ve tüm maneviyatıyla bu Ramazan iklimini yaşamaya davet ediyorum" dedi.
VAN DOĞA HARİKASI BİR KENT
Eşi ile birlikte Trabzon'dan gelerek Edremit Belediyesi'nin kurduğu iftar sofrasına misafir olan Mecit Kan ise kentin doğası ve tarihi güzellikleri karşısında büyülendiklerini söyledi. Herkesi Van'a davet ettiğini belirten Kan, "Tatil için batıya gidiyorlar. Ben buraları tavsiye ediyorum. Çok basit; iki tane biletle gidilip, gelinebiliyor. Van'la ilgili ne biliyorlarsa söylesinler. Ancak buraları gördükten sonra herkesin fikrinin değişeceğini düşünüyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI