Türkiye genelinde akşam saatlerinde başlayan "Huzur Türkiye" uygulaması kapsamında, Van’da 3 ilçede polis tarafından asayiş denetimi yapıldı.
Türkiye genelinde akşam saatlerinde başlayan "Türkiye Huzur" uygulaması kapsamında, Van’da 3 ilçede bin polisin katılımıyla 2 noktada sabit yol uygulaması ve eğlence mekanları ile umuma açık yerlerde denetim yapıldı. Polis helikopterinin de havadan destek verdiği uygulamaya, narkotik, mali, terör, kaçakçılık ve organize, özel harekat, çevik kuvvet ve trafik ekiplerinin de aralarında olduğu yaklaşık bin polis katıldı. Şüpheli kişilere yönelik Genel Bilgi Tarama (GBT) kontrolleri yapılan uygulamada silah, bıçak, uyuşturucu madde taşıyan şüpheliler üzerinde duruldu. Sahil şeridinde ise deniz polisleri de uygulamaya destek verdi.
Operasyonda 636 kişinin kimlik sorguları yapılırken, çeşitli suçlardan aranan 5 kişi gözaltına alındı. Yapılan arama ve kontrollerde çok sayıda kaçak sigara ve uyuşturucu madde ile kumar amacıyla kullanılan tombala makinesi ele geçirildi. 59 aracın incelendiği trafik kontrollerinde, sakıncası bulunduğu gerekçesiyle 9 araca cezai işlem uygulanırken, 1 araç trafikten yasaklandı. Evrakları eksik olan araçlar üzerinde yapılan kontrollerde ise 4 bin 515 lira para cezası uygulandı. Polis umuma açık alanlar üzerinde yaptığı denetimlerde de 12 işyeri için idari işlem yaparken, 3 bin 871 lira para cezası kesti.