Erdemli Orman İşletme Müdürlüğü’nde yangın tatbikatı düzenlendi. Tatbikatta daha önceden belirlenen mesafeye hortum çekme yarışı da yapıldı.
Alata Orman Deposu’nda gerçekleştirilen tatbikatta iş başı eğitim uygulaması yapıldı. Eğitimde yangına müdahalede dikkat edilmesi gereken hususlarla ilgili bilgiler verilirken, ekiplerin üzerlerinde bulunması gereken teçhizatlar hakkında da bilgileri tazelendi. Eğitimin ardından en hızlı ve en dikkatli ekibi seçmek için yarış gerçekleştirildi.
Ekipler, önceden belirlenen 300 metre mesafedeki hedef noktaya en hızlı ve en dikkatli şekilde hortum çekerek su müdahalesinde bulunmak üzere kıyasıya yarıştı. Hortumları birbirine ekleyerek belirlenen mesafeye ulaşmaya çalışan ekipler büyük mücadele verdi.
Hedef noktaya ilk ulaşarak su sıkmayı başaran A-31 Arazöz ekibi birinci oldu. Yarış sırasında ayağına kramp giren bir işçiye ise arkadaşları müdahale etti.
Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca, “2015 yangın sezonunu en az hasarlı, kazasız, belasız geçirmek amacıyla bugün Erdemli’de iş başı eğitimlerimizi başlattık. Sezonda vatandaşlarımızın orman yangınları konusunda hassas olmalarını bekliyoruz. Herhangi bir yangın ve duman gördüklerinde ‘Alo 177’ yangın ihbar hattına bildirmelerini talep ediyoruz. Yine kırsalda, tarlada arazide gezerken tarla temizliği yapmamaları, piknikte ateş bırakmamalarını istirham ediyoruz. Bu konuda duyarlı olmalarını, yapanlar varsa bunları uyarmalarını, ‘Alo 177’ye bildirmelerini diliyoruz. Vatandaşlarımıza bu ana kadar gösterdiği hassasiyetten dolayı da teşekkür ediyoruz. Mersin’de ve bütün Türkiye’de yangın sezonunun en az hasarla geçmesini diliyorum” dedi.
Erdemli Orman İşletme Müdürü Kenan Akduman ise, “Orman yangınlarıyla mücadele sezonumuz başladı. Teoride öğrenilen ve hafızada bulunan bilgiler bu tatbikatla pekişti” diye konuştu.
Orman muhafaza memuru, işçi ve işletme şeflerinden oluşan 80 personelin katıldığı eğitim sonunda araç ve teçhizatlar denenerek, yangın sezonu öncesi son kontroller ve hazırlıklar yapıldı.