Iğdır’da, Dilucu Sınır Kapısı’nda görevli polis memurlarını götüren servis minibüsüne PKK’lı teröristler tarafından düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan 14 polisten, 30 yaşındaki Adem Cankurtaran’ın şehit haberi Yozgat’ta baba ocağına ulaştı.
Dilucu Sınır Kapısı’nda görevli polis memurlarını taşıyan servis minibüsüne düzenlenen saldırının ardından çocuklarının şehit olduğu haberini alan inşaat işçisi baba Azmi ve anne Sevil Cankurtaran, Ankara’ya gitmek için yola çıktı. Şehit haberi Yozgat’ın Osmanpaşa köyünde bulunan baba evine ulaştıktan sonra şehidin yakınları şehit evine akın etti. Şehidin baba ocağına bayrak asıldı.
Şehidin amcasının oğlu Harun Cankurtaran, şehidin 1 yaşında kızı olduğunu söyledi. Cankurtaran, “Şehidimiz 6 yıllık polisti, Kars Kafkas Üniversitesi Edebiyat bölümünü bitirdikten sonra polislik için müracaat etti. İlk olarak Edirne’de görev yaptı ve 2 yıldır da Iğdır’da görev yapıyordu. 2 yıllık evli ve Sevil Naz isminde bir kızı var” dedi. Şehit polis Adem Cankurtaran’ın, eşi İtibar ile bir yaşındaki kızı Sevil Naz’ın Iğdır’da olduğu ve şehidin anne ve babasının Iğdır’a gitmek üzere Ankara’ya gittikleri öğrenildi.