Yozgat Ülkü Ocakları tarafından organize edilen “Şehide Saygı, Teröre Lanet” yürüyüşüne katılan 10 bin kişi, yaşanan terör saldırılarını protesto etti.
Yozgat Terminal yanından başlayan ve Cumhuriyet Meydanı’nda tamamlanan “Şehide Saygı, Teröre Lanet” yürüyüşüne ellerinde bayraklarla katılan vatandaşlar, tekbirler getirerek ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganları attı. Cumhuriyet Meydanı’nda ise saygı duşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu.
Yozgat Ülkü Ocakları Başkanı Duran Küçükduman yaptığı konuşmada, PKK terör örgütü üyeleri tarafından tarafından Dağlıca’da 16 kahraman askerin şehit edilmesi ve daha sonra Iğdır’da 14 vatan evladımızın acı haberi yüreklerimizi dağladığını belirterek, “Terörün dili, dini, olmadığını bir kez daha görmüş bulunmaktayız. Bu bağlamda. terörü palazlandıran, meşrulaştırmaya çalışan ve teröre sessiz kalanlarda en az teröristler kadar suçludur, aşağılıktır. Türk Milleti terörün yayılmasına fırsat veren siyasetçileri, terörü meşrulaştırmaya çalışan yazarları, teröre yardım ve yataklık eden yerli ve yabancı bütün unsurları hafızasında tutacak ve hesapların görüleceği günü sabırsızlıkla bekleyecektir. Milli birlik ve bütünlüğümüze kast eden herkes bu ihanetin bedelini de ödeyecektir. Türk milletinin sabrını sınayanlar, gücünü test edenler mukadder yenilgileriyle muhakkak yüzleşecektir. Şehitlerimize yüce Allah’tan rahmet, kederli ailelerine sabırlar niyaz ediyoruz. Ölümün bir kez olduğunu düşünerekten bu ölümü de vatan, millet, bayrak uğrunda olmasını da cenabı haktan niyaz ediyoruz. Canımız tende olduğu müddetçe hatıralarını yaşatacağımıza ve intikamlarını muhakkak alacağımıza dair söz veriyoruz. Büyük Türk Milleti’nin baş sağ olsun” dedi.
Yürüyüşe Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan da katıldı.