Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı bünyesinde bulunan Eurodesk Türkiye ağına üye olan Giresun Belediyesi ve Giresun Valiliği’nin ortaklaşa yürüttüğü “Gençlik Köprüsü Projesi” kapsamında Ağustos ayında Almanya’nın Duisburg şehrine yapılan ziyaret sonrası Büyük Şehir Belediye Başkanı Sören Link Giresun’a teşekkür mektubu gönderdi.
Proje Sorumlusu Cevdet Maraş’a bir mektup gönderen Almanya Duisburg Büyüksehir Belediye Baskanı Sören Link ve Belediye Baskanı Manfred Osenger 10 yıldır Almanya ve Türkiye arasında uygulanmakta olan gençlik değişim projesinin Türkiye`de ve Almanya`da gençlik çalışmalarına büyük katkı sağlandığını ifade ettiler.
Mektupta, Türk gençlerinin belediyeyi ziyaret etmelerinden büyük mutluluk duyduklarını belirten başkan Sören Link, “Bu gibi gençlik çalışmalarının devamını diliyorum. Cevdet Maraş bu projeye önemli katkı sağlamıştır. Türkiye’den Giresun’dan katılımcılara bu vesileyle Giresun Belediyesi’ne ziyaretleri ve takdim ettikleri çok değerli hediye için teşekkürlerinin iletilmesini rica ediyorum. Tekrar birlikte olmayı diliyorum“ dedi.